breaking news

Megan Anderson verdedigt Invicta FC titel tegen Helena Kolesnyk

June 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Enigszins verrassend kondigde Invicta FC vandaag aan dat Megan Anderson op 15 Juli 2017 haar Featherweight titel zal verdedigen tegen Helena Kolesnyk. Het gevecht zal dienen als Main Event van Invicta FC 24 in Kansas City, Missouri. Anderson is al maanden aan het proberen de UFC binnen te komen, en had zelfs een mondelinge overeenkomst met Cris Cyborg voor een gevecht op 29 Juli 2017 tijdens UFC 214. Echter heeft de UFC nooit gehoor gegeven aan de oproep van beide vechtsters. Hierdoor zal Anderson in de Scottish Rite Temple voor het eerst haar titel verdedigen.

Megan Anderson (MMA 8-2/Invicta 4-1) komt uit Australië maar woont al een tijdje in Lee’s Summit, Missouri waar ze traint bij Glory MMA & Fitness. Een soort van thuiswedstrijd dus voor Anderson. Anderson kwam in 2015 de organisatie binnen. Ze verloor haar debuut tegen de Belgische Cindy Dandois via Submission (Triangle Choke) in de tweede ronde. Vervolgens wist Anderson een winstreak van 3 gevechten op te bouwen. Zowel Amber Leibrock, Amanda Bell en Peggy Morgan werden allen via TKO verslagen. De laatste twee overwinningen leverde Anderson de Performance of the Night bonus op. Invicta FC matchte Anderson vervolgens tegen Charmaine Tweet. Anderson versloeg Tweet in de tweede ronde via TKO en pakte hiermee de Interim Featherweight titel. Cris Cyborg (de kampioene) liet vervolgens weten niet meer terug te komen naar Invicta FC en gaf de belt vrij. Hierdoor werd de Interim titel van Anderson omgezet in de ”echte” titel. Anderson zal in Juli haar eerste titelverdediging gaan maken.

Helena Kolesnyk (MMA 5-0-0-1/Invicta 0-0-0-0) is een ongeslagen Oekraïense vechtster die in Juli haar Invicta FC debuut zal maken. Ze krijgt van de organisatie meteen een titelgevecht aangeboden. Kolesnyk vocht het merendeel van haar gevechten in China. Kolesnyk heeft een 100% finishratio, maar schijn kan bedriegen. Wat opvalt is dat al haar tegenstandsters óf hun debuut tegen haar maakten, óf een negatief record hadden toen ze het tegen de Oekraïense opnamen. Het is dus nog maar de vraag of Kolesnyk het niveau van Invicta FC aankan, laat staan een gevecht tegen de beste vrouw in de organisatie in die gewichtsklasse.

Comments are closed.

Translate »