breaking news

Megan Anderson out, Tonya Evinger in tegen Cris Cyborg tijdens UFC 214

June 28th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Megan Anderson wegens persoonlijke problemen niet kan aantreden tegen Cris Cyborg op 29 Juli 2017 in Anaheim, Californië. De UFC heeft Invicta FC Bantamweight Kampioene Tonya Evinger gecontracteerd. Zij zal op tijdens UFC 214 tegen Cyborg strijden om de vacante Women’s Featherweight titel. Het gevecht tussen beide vrouwen vind plaats in het Honda Center en zal dienen als het Co-Main Event die avond.

Cris Cyborg (MMA 17-1-0-1/UFC 2-0-0-0) is een van de meest bekende namen in het MMA voor vrouwen. De Braziliaanse is al ruim 12 jaar ongeslagen en wist bijna alle prestigieuze titels in haar gewichtsklasse te winnen. Zo was Cyborg de Women’s Featherweight Kampioene van de Strikeforce organisatie nadat ze de Amerikaanse MMA pionier Gina Carano via TKO wist te verslaan. Cyborg verdedigde de belt driemaal met succes tegen Marloes Coenen, Jan Finney en Hiroko Yamanaka. Dat laatste gevecht werd in verband met gebruik van verboden middelen omgezet in een No-Contest. Cyborg werd geschorst. De UFC nam vervolgens Strikeforce over, maar wilde geen Featherweight divisie aan het rooster toevoegen. Cyborg kon de Bantamweightlimiet niet meer halen en weigerde destijds het contract van de UFC om medische redenen. Invicta FC een organisatie speciaal voor vrouwen pikte Cyborg op. Cyborg debuteerde tegen Fiona Muxlow en won via TKO in de eerste ronde. Hierdoor mocht Cyborg vechten om de allereerste Invicta FC Women’s Featherweight titel tegen Marloes Coenen. Coenen wist Cyborg tot de vierde ronde te krijgen, maar moest opnieuw haar meerdere erkennen in de Braziliaanse. Cyborg verdedigde vervolgens de titel nog driemaal met driemaal een KO in de eerste ronde tot gevolg. Cyborg wilde vervolgens in 2016 heel erg graag op de UFC 198 card in Curitiba. De UFC gaf gehoor aan Cyborg en matchte haar tegen de enige vrouw die het gevecht aandurfde Leslie Smith. Smith had weinig kans en verloor via TKO vroeg in de eerste ronde. Cyborg mocht vervolgens een Fight Night in Brasilia headlinen tegen Lina Länsberg. De Zweedse wist het vol te houden tot de tweede ronde, maar verloor eveneens via TKO. Cyborg kon vervolgens niet op tijd het gewicht maken nadat de UFC de Women’s Featherweight divisie introduceerde. Holly Holm en Germaine de Randamie vochten voor de titel. De Randamie won via Unanimous Decision. Het gevecht tegen Cyborg weigerde de Randamie echter in verband met het doping verleden van Cyborg. De UFC heeft daarop De Randamie haar belt afgepakt en nu mag Cyborg alsnog voor de titel vechten. Alleen niet meer tegen Megan Anderson, maar tegen Tonya Evinger.

Tonya Evinger (MMA 18-6-0-1/UFC 0-0-0-0) had afgelopen week al op short notice een partij in Invicta FC aangenomen nadat bekend werd dat Megan Anderson het zou gaan opnemen tegen Cyborg. Nu Anderson niet zal kunnen vechten valt ze opnieuw in voor Anderson, echter staat ditmaal wel een UFC titel op het spel. Evinger probeerde al meerdere malen de UFC binnen te komen, echter mislukte het steeds. Zo probeerde ze via TUF 18 de organisatie binnen te komen. Evinger verloor echter haar gevecht van Raquel Pennington en kon hierdoor meteen naar huis. De MMA veterane vecht sinds 2013 voor Invicta FC, en wist een zeer indrukwekkend resumé daar op te bouwen. Onder meer overwinningen tegen Cindy Dandois en Ediane Gomes leverde Evinger in 2015 een titelgevecht op tegen Irene Aldana. Evinger won in de vierde ronde via TKO en werd daarmee de nieuwe Invicta FC Bantamweight Kampioene. De titel was vacant omdat Lauren Murphy inmiddels naar de UFC was vertrokken. Evinger won ook twee maanden later van Pannie Kianzad, maar omdat Kianzad het gewicht van 135lbs niet haalde stond de titel niet op het spel. Evinger’s eerste titelverdediging was in Mei 2016. Colleen Schneider werd via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens vond het tweeluik met de Russische Yana Kunitskaya plaats. Het eerste gevecht werd verloren door Evinger, maar werd omgezet in een No-Contest nadat een protest van Evinger door de Missouri Athletic Commission werd ingewilligd. Hierdoor vond vier maanden later de rematch plaats. Ditmaal wist Evinger te winnen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde, en behield ze haar titel. Nu mag Evinger dus voor de Featherweight titel bij de UFC gaan vechten.

Translate »