breaking news

Mayra Bueno Silva treft Mara Romero Borella tijdens UFC evenement op 5 september

July 17th, 2020 | by Redactie
Mayra Bueno Silva treft Mara Romero Borella tijdens UFC evenement op 5 september
UFC
0

Mayra Bueno Silva keert op 5 september terug in de Octagon. De Braziliaanse gaat het opnemen tegen de Italiaanse Mara Romero Borella in de Flyweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog bekend te maken locatie. Combate wist het gevecht bekend te maken.

Mayra Bueno Silva (MMA 6-1/UFC 1-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die uitkomt voor het sterke Chute Boxe Diego Lima. Silva maakte in 2015 haar Pro-MMA debuut met een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Shun Lee. Hierop volgden nog twee overwinningen in de eerste ronde, waarna ze in 2017 voor de Batalha MMA titel mocht vechten tegen Daiane Firmino. Silva won het gevecht via Split Decision en pakte haar eerste Pro-MMA titel. Vervolgens werd ze uitgenodigd voor de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Silva maakte een zeer sterke indruk en won na iets meer dan een minuut van de eveneens ongeslagen Mayana Kellen via een Ninja Choke Submission. Dana White was onder de indruk en beloonde Silva met een UFC contract. Silva maakte vervolgens haar UFC debuut in September 2018 tijdens UFC São Paulo tegen de Canadese Gillian Robertson. Silva had het moeilijk, maar wist uiteindelijk laat in de eerste ronde de Canadese via Armbar Submission tot aftikken te dwingen. Silva zou vervolgens pas in Maart 2020 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Brasilia leed ze haar eerste verliespartij van haar carrière. Maryna Moroz was via Unanimous Decision te sterk. Beide vrouwen kregen wel de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Mara Romero Borella (MMA 12-8-0-2/UFC 2-4-0-0) is een Italiaans-Hondurese vechtster, echter traint ze inmiddels al een tijdje bij American Top Team in Coconut Creek, Florida. Borella vecht Pro-MMA sinds 2014. Borella en wist van haar laatste zes gevechten voordat ze de UFC binnen kwam er vijf in winst om te zetten. Haar gevecht tegen de inmiddels bij Bellator MMA vechtende Lena Ovchynnikova eindigde in een No Contest. Tijdens haar meest recente gevecht buiten de UFC in Juli 2017 versloeg Borella tijdens het Main Event van Invicta FC 24 de Russische UFC veterane Milana Dudieva via Split Decision. Borella stapte vervolgens in Oktober 2017 in op short notice tegen de Braziliaanse Kalindra Faria. Borella won het gevecht snel in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission en mocht dus spreken van een uiterst succesvol en sterk UFC debuut. Borella werd vervolgens tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 gematcht tegen Katlyn Chookagian. In een weinig boeiend gevecht was het uiteindelijk Chookagian die via Unanimous Decision won. Ruim een jaar later keerde Borella terug in de Octagon. Tijdens UFC Fortaleza was de ongeslagen Taila Santos de opponente. Borella was de bovenliggende partij in twee van de drie rondes en won via Split Decision. Borella kon echter aan deze overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Newark in Augustus 2019 werd in de derde ronde via TKO verloren van Lauren Murphy. Borella werd vervolgens gematcht tegen Montana De La Rosa tijdens UFC Rio Rancho. Borella verloor het eenzijdige gevecht via Unanimous Decision. Borella zou vervolgens tijdens Cortney Casey haar losing streak niet kunnen doorbreken. In de eerste ronde werd verloren via Armbar Submission. Borella zou vervolgens in Juni 2020 terugkeren tegen Miranda Maverick. Echter werd Maverick in verband met een blessure van het gevecht gehaald en ging de partij niet door.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »