breaking news

Maycee Barber vs. Alexa Grasso toegevoegd aan UFC evenement op 13 februari 2021

November 11th, 2020 | by Redactie
Maycee Barber vs. Alexa Grasso toegevoegd aan UFC evenement op 13 februari 2021
UFC
0

Maycee Barber maakt na ruim een jaar afwezigheid op 13 februari 2021 haar terugkeer in de Octagon. De Amerikaanse treft de Mexicaanse Alexa Grasso in de Flyweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door Milenio.

Maycee Barber (MMA 8-1/UFC 3-1) is een van de jongste MMA vechters in de UFC. Barber staat te boek als groot talent en maakte in 2017 haar Pro-MMA debuut. Barber vocht haar gevechten bij de LFA organisatie waar ze imponeerde met overwinningen tegen Itzel Esquivel, Mallory Martin, Kaila Thompson en Audrey Perkins. Die vier overwinningen werden in minder dan één jaar tijd behaald. De UFC had interesse en nodigde Barber uit voor het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. In de vijfde week vocht Barber het Main Event tegen Jaime Colleen. Via TKO in de derde ronde pakte Barber de overwinning. De UFC beloonde haar met een contract. Barber stond gepland voor UFC Denver tegen Maia Stevenson, maar trof in verband met een blessure van Stevenson echter Hannah Cifers. Barber won het gevecht via TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een zeer geslaagd debuut. Barber ging vervolgens een gewichtsklasse omhoog en nam het op tegen JJ Aldrich. Na een slechte eerste ronde wist Barber in de tweede ronde het tij te keren en te winnen via TKO. Barber werd vervolgens ingeroosterd tegen Gillian Robertson in Oktober 2019 tijdens UFC Boston. Barber won het gevecht op imponerende wijze via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou Barber het drie maanden later opnemen tegen MMA veterane Roxanne Modafferi. Modafferi was te sterk voor Barber waardoor ze via Unanimous Decision tegen het eerste verlies in haar Pro-MMA carrière opliep.

Embed from Getty Images

Alexa Grasso (MMA 12-3/UFC 4-3) wordt samen met Irene Aldana gezien als de toekomst van het MMA voor vrouwen met een Mexicaanse achtergrond. De Mexicaanse Grasso kwam nadat ze vier partijen voor Invicta FC had gewonnen eind 2016 als ongeslagen vechtster de UFC binnen. Grasso nam het op tegen Heather Jo Clark in Mexico. Grasso was beter en won terecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd Grasso gematcht tegen de Amerikaanse Felice Herrig. Tijdens het Co-Main Event van UFC Houston in Februari 2017 verloor Grasso voor het allereerst in haar Pro-MMA carrière. De Mexicaanse had geen antwoord op het goede stand-up werk van Felice Herrig en verloor via Unanimous Decision. Grasso keerde vervolgens terug tijdens het Co-Main Event van UFC Mexico City in Augustus 2017 tegen de Canadese Randa Markos. Grasso won het gevecht via een controversiële Split Decision. Grasso nam het vervolgens in Mei 2018 op tegen de ongeslagen Tatiana Suarez tijdens UFC Santiago. Grasso had niets in te brengen en verloor vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Grasso zou het vervolgens opnemen tegen Angela Hill tijdens UFC Lincoln in Augustus 2018. Echter moest Grasso zich noodgedwongen terugtrekken uit het gevecht. Vervolgens werd Grasso ingepland tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 tegen Marina Rodriguez. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd. De UFC plande het gevecht hierdoor in voor een later evenement, namelijk UFC on ESPN 2 in Philadelphia. Echter raakte ditmaal Grasso geblesseerd waardoor wederom het gevecht niet doorging. Grasso maakte vervolgens ruim een jaar na haar laatste partij wel haar opwachting tijdens UFC 238 in Juni 2019 tegen de Poolse Karolina Kowalkiewicz. Grasso vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Helaas voor Grasso kon ze die overwinning geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Mexico City in September 2019 kwam ze via Majority Decision te kort tegen Carla Esparza. Grasso werd vervolgens in Januari 2020 gekoppeld aan Claudia Gadelha. Echter was Grasso te zwaar op de weging en schrapte de Nevada State Athletic Commission het gevecht. Grasso zal nu haar UFC carrière vervolgen in de Flyweight divisie. Grasson zou in haar Flyweight debuut vechten tegen Ji Yeon Kim. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland voor Augustus 2020. Grasso won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »