breaking news

Maurice Greene vs. Marcos Rogerio de Lima toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei

February 24th, 2021 | by Redactie
Maurice Greene vs. Marcos Rogerio de Lima toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei
UFC
0

“The Crochet Boss” maakt op 8 mei aanstaande zijn comeback in de Octagon. Maurice Greene gaat het opnemen tegen de Braziliaan Marcos Rogerio de Lima in de Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Dit lijkt bijna zeker Las Vegas te worden. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Maurice Greene (MMA 9-5/UFC 4-3) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte bij de Flawless FC organisatie. Greene won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Ed Carpenter. Na vervolgens verloren te hebben van Dan Charles kwam Greene eenmaal uit voor de King of the Cage organisatie. Daar pakte hij via Triangle Choke Submission in de eerste ronde de overwinning tegen Kevin Asplund. Na vervolgens een succesvol debuut te hebben gemaakt voor de Legacy FC organisatie met een 25 seconden KO tegen Zach Thumb zou Greene vechten voor de nieuwe LFA organisatie. Daar won hij wederom via Triangle Choke Submission in de eerste ronde tegen Jermaine McDermott. Vervolgens zou Greene bij een andere organisatie van Parnell Davis winnen om vervolgens terug te keren bij LFA en voor de titel te vechten tegen Kampioen Jeff Hughes. Greene verloor via Unanimous Decision. Vervolgens deed “The Crochet Boss” auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Greene werd als een van de favorieten toegelaten. Tijdens zijn kwartfinale partij maakte Greene zijn “hype” waar door Przemyslaw Mysiala te verslaan via KO in de eerste ronde. Greene liet vervolgens weten dat hij tegen Juan Espino wilde vechten. Greene kreeg zijn gewenste gevecht echter liep de uitkomst voor de Amerikaan anders dan hij had gehoopt. Espino sloeg Greene vroeg in de eerste ronde knockdown en versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Greene mocht vervolgens tijdens de Prelims van de TUF 28 Finale proberen zich te revancheren tegen de ongeslagen Michel Batista. Greene vocht sterk en won zijn officiële UFC debuut via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens pakte Greene in Maart 2019 een short notice gevecht tijdens UFC Wichita tegen Jeff Hughes. Hughes versloeg Greene een jaar eerder bij de LFA organisatie. Echter wist Greene in de UFC zich te revancheren en via Split Decision ditmaal wél Hughes te verslaan. Greene werd vervolgens in Juni 2019 tijdens UFC Minneapolis gekoppeld aan Junior Albini. Greene versloeg Albini via TKO in de eerste ronde. Helaas voor Greene werd in Oktober 2019 zijn winstreak van drie gevechten doorbroken. De Rus Sergei Pavlovich was via TKO in de eerste ronde te sterk. Greene kon drie maanden later zich niet revancheren voor zijn eerste verlies in de Octagon. Tijdens UFC 246 werd verloren van de Rus Alexey Oleynik via een Armbar Submission in de tweede ronde. Greene wist uiteindelijk in Juni 2020 zijn losing streak te doorbreken. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde werd gewonnen van Gian Villante. Greene werd vervolgens in Oktober 2020 gekoppeld aan Greg Hardy Jr. Greene verloor de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Marcos Rogério de Lima (MMA 17-7-1/UFC 6-5-0) (in Brazilië beter bekend als Marcos Pezão wat Bigfoot betekend) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. Daar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Antonio Carlos Junior. De Lima kreeg alsnog een gevecht tijdens de TUF Finale aangeboden, en wist te imponeren met een KO binnen 20 seconden tegen Richardson Moreira. Na in 2014 ook zijn tweede gevecht via TKO te hebben gewonnen tegen Igor Pokrajac, werd De Lima in 2015 gekoppeld aan Nikita Krylov. Krylov bleek een maatje te groot en wist De Lima in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission te stoppen. Acht maanden later (inmiddels in 2016) wist De Lima de getalenteerde Clint Hester in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te finishen. Helaas voor De Lima verloor hij in zijn meest voorlaatste gevecht tegen nieuwkomer Gadzhimurad Antigulov. De Rus wist vroeg in de eerste ronde een Guillotine Choke Submission bij de Lima aan te zetten. Lima tapte hierop waardoor hij verloor voor eigen publiek. Echter kwam de Lima in Februari van dit jaar sterk terug. De Braziliaan versloeg late replacement Jeremy Kimball via TKO in de eerste ronde. De Lima kreeg vervolgens een grote kans van de UFC aangeboden om tegen Top 10 vechter Ovince St.Preux te vechten. De Lima was echter niet opgewassen tegen ”OSP” en verloor via een Von Flue Choke Submission in de tweede ronde. De Lima zou vervolgens tijdens UFC Rotterdam vechten tegen Saparbek Safarov in September 2017. Echter werd de Lima in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. Echter is inmiddels bewezen dat de Lima onterecht was geschorst en is zijn schorsing teruggedraaid. De Lima zou het opnemen tegen Ruslan Magomedov tijdens UFC 230 in New York, maar kreeg na visumproblemen van Magomedov als vervanger de Pool Adam Wieczorek tegenover zich. De Lima vocht sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. De Lima werd vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Praag gekoppeld aan Stefan Struve. Na een uitstekende en dominante eerste ronde van Lima draaide de partij in de tweede ronde volledig. De Lima verloor via Arm-Triangle Choke Submission. Precies een jaar later wist De Lima wél te winnen. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Ben Sosoli. De Lima zou vervolgens in September 2020 vechten tegen nieuwkomer Alexandr Romanov. Echter werd de partij gecanceld na een positieve COVID-19 test van de Lima. Het gevecht werd twee maanden later opnieuw ingepland. De Lima verloor de partij via Forearm Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »