breaking news

Matt Wiman treft UFC debutant Joe Solecki tijdens UFC Washington

September 19th, 2019 | by Marcel Dorff
Matt Wiman treft UFC debutant Joe Solecki tijdens UFC Washington
UFC
0

Matt Wiman zal op 7 December 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC on ESPN 7 in Washington D.C. In de Lightweight divisie treft hij die avond UFC debutant Joe Solecki. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Capital One Arena op de Preliminary Card. De UFC maakte het gevecht bekend via The Washington Post.

Matt Wiman (MMA 16-8/UFC 10-6) is een MMA vechter die zijn Pro carrière begon in 2004. Na een record van 6-2 te hebben opgebouwd in een tijdbestek van twee jaar tekende Wiman al bij de UFC. Wiman had een matig debuut, maar wist vervolgens vier gevechten achter elkaar te winnen waaronder een KO overwinning tegen de Braziliaan Thiago Tavares. Hierna won Wiman tweemaal de Fight of the Night bonus tegen respectievelijk Jim Miller en Sam Stout. Echter verloor hij wel beide partijen. Wiman zou vervolgens zes van in totaal acht partijen weten te winnen tegen onder andere Mac Danzig en Paul Sass. Tijdens zijn meest recente partij in 2014 versloeg Wiman zijn tegenstander Isaac Vallie-Flagg via Unanimous Decision. Wiman kwam hierna niet meer in actie. Een geplande partij tegen Leonardo Santos in 2015 werd vanwege een blessure gecanceld. In Juni 2019 tijdens UFC Greenville maakte Wiman na 4.5 jaar afwezigheid zijn comeback tegen Luis Peña. Helaas voor Wiman niet de comeback waar hij op gehoopt had. Peña versloeg Wiman via TKO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Joe Solecki (MMA 8-2/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Solecki won zijn eerste drie gevechten allemaal via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens kwam hij tekort tegen Cesar Balmaceda. Na vervolgens wederom twee Rear Naked Choke overwinningen tegen onder meer Johnson Jajout ging het mis tegen Nikolas Motta. Sindsdien heeft Solecki echter een stijgende lijn te pakken en werd gewonnen van Gilbert Patrocinio en Jacob Bohn. Hierdoor werd Solecki uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was James Wallace. Solecki liet zien veel beter te zijn op de grond en won betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Dana White was overtuigd en beloonde Solecki met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »