breaking news

Matt Wiman treft ongeslagen Jordan Leavitt tijdens UFC evenement op 5 december

November 19th, 2020 | by Marcel Dorff
Matt Wiman treft ongeslagen Jordan Leavitt tijdens UFC evenement op 5 december
UFC
0

Matt Wiman keert op 5 december aanstaande terug in de Octagon. In de Lightweight divisie treft hij de ongeslagen Jordan Leavitt die eerder dit jaar via de Dana White’s Contender Series een UFC contract wist af te dwingen. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada.

Matt Wiman (MMA 16-8/UFC 10-6) is een MMA vechter die zijn Pro carrière begon in 2004. Na een record van 6-2 te hebben opgebouwd in een tijdbestek van twee jaar tekende Wiman al bij de UFC. Wiman had een matig debuut, maar wist vervolgens vier gevechten achter elkaar te winnen waaronder een KO overwinning tegen de Braziliaan Thiago Tavares. Hierna won Wiman tweemaal de Fight of the Night bonus tegen respectievelijk Jim Miller en Sam Stout. Echter verloor hij wel beide partijen. Wiman zou vervolgens zes van in totaal acht partijen weten te winnen tegen onder andere Mac Danzig en Paul Sass. Tijdens zijn meest recente partij in 2014 versloeg Wiman zijn tegenstander Isaac Vallie-Flagg via Unanimous Decision. Wiman kwam hierna niet meer in actie. Een geplande partij tegen Leonardo Santos in 2015 werd vanwege een blessure gecanceld. In Juni 2019 tijdens UFC Greenville maakte Wiman na 4.5 jaar afwezigheid zijn comeback tegen Luis Peña. Helaas voor Wiman niet de comeback waar hij op gehoopt had. Peña versloeg Wiman via TKO in de derde ronde. Helaas voor Wiman wist hij een half jaar later ook niet te overtuigen. Via Unanimous Decision werd verloren van Joe Solecki.

Embed from Getty Images

Jordan Leavitt (MMA 7-0/UFC 0-0) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2017 de overstap naar de professionals. Leavitt wist in ruim twee jaar tijd een record op te bouwen van 5-0 en tekende in Juli 2020 bij de LFA organisatie. Daar wist hij zijn debuut te winnen door Leivon Lewis via een Anaconda Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series een maand later. Leavitt imponeerde met een Arm-Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde tegen Luke Flores. Dana White was overtuigd en gaf Leavitt een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »