breaking news

Matt Wiman keert na 4.5 jaar afwezigheid terug tegen “Violent Bob Ross” tijdens UFC Greenville

May 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Matt Wiman keert na 4.5 jaar afwezigheid terug tegen “Violent Bob Ross” tijdens UFC Greenville
UFC
0

Matt Wiman keert na liefst 4.5 jaar afwezigheid terug in de Octagon. De Amerikaan zal op 22 Juni 2019 zijn opwachting maken in de Lightweight divisie tegen Luis Pena (beter bekend als Violent Bob Ross). The Greenville News wist het gevecht bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Bon Secours Wellness Arena tijdens UFC Fight Night 154 in Greenville, South Carolina.

Matt Wiman (MMA 16-7/UFC 10-5) is een MMA vechter die zijn Pro carrière begon in 2004. Na een record van 6-2 te hebben opgebouwd in een tijdbestek van twee jaar tekende Wiman al bij de UFC. Wiman had een matig debuut, maar wist vervolgens vier gevechten achter elkaar te winnen waaronder een KO overwinning tegen de Braziliaan Thiago Tavares. Hierna won Wiman tweemaal de Fight of the Night bonus tegen respectievelijk Jim Miller en Sam Stout. Echter verloor hij wel beide partijen. Wiman zou vervolgens zes van in totaal acht partijen weten te winnen tegen onder andere Mac Danzig en Paul Sass. Tijdens zijn meest recente partij in 2014 versloeg Wiman zijn tegenstander Isaac Vallie-Flagg via Unanimous Decision. Wiman kwam hierna niet meer in actie. Een geplande partij tegen Leonardo Santos in 2015 werd vanwege een blessure gecanceld. In Greenville zal Wiman na 4.5 jaar afwezigheid zijn comeback maken.

Embed from Getty Images

Luis Peña (MMA 6-1/UFC 2-1) vecht sinds 2016 in het professionele circuit, maar had daarvoor al twee jaar als amateur carrière gemaakt. Peña werd in Italië geboren, maar werd afgestaan aan een Amerikaanse familie. Peña bekend om zijn agressieve vechtstijl maakte zijn pro-debuut voor de Fight Hard MMA organisatie. Daar wist hij via KO in de eerste ronde zijn tegenstander te verslaan. Peña won vervolgens nog driemaal, waaronder de Worlds Collide titel in 2017. ”Violent Bob Ross” (zoals zijn bijnaam luidt) deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Peña won in een van de beste partijen van het seizoen via Unanimous Decision van Jose Martinez Jr. echter hield hij een blessure over aan het gevecht. Na onderzoek bleek dat Peña zijn middenvoetsbeentje had gebroken en uit het toernooi lag. UFC President Dana White beloofde Peña een plek op de card van de TUF Finale, en dit gebeurde ook. Tijdens de TUF 27 Finale nam PeÑa het op tegen de Ier Richie Smullen. Peña won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en pakte ook gelijk de Performance of the Night bonus hiervoor. Vervolgens kreeg Peña zijn gewenste gevecht tijdens UFC Denver tegen TUF 27 winnaar Mike Trizano. Peña verloor het gevecht via Split Decision en ging vervolgens in gewicht omlaag. Echter wist hij zijn gewicht niet te halen. Peña won zijn partij wel overtuigend tijdens UFC Nashville tegen Steven Peterson. Peña gaat nu weer terug naar de Lightweight divisie.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »