breaking news

Matt Sayles vs. Jordan Leavitt toegevoegd aan UFC evenement op 18 december

September 19th, 2021 | by Marcel Dorff
Matt Sayles vs. Jordan Leavitt toegevoegd aan UFC evenement op 18 december
UFC
0

Matt Sayles maakt na bijna twee jaar afwezigheid op 18 december zijn comeback in de Octagon. Sayles stapt over van de Featherweight divisie naar de Lightweight divisie en gaat het opnemen tegen Jordan Leavitt. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Sayles maakte zelf de partij via zijn social media bekend.

Matt Sayles (MMA 8-3/UFC 1-2) is een MMA vechter die sinds 2014 vecht in het Pro-MMA circuit. Sayles begon met twee overwinningen bij de XFS organisatie waarna hij een kans kreeg bij de WSOF organisatie. Sayles won zijn debuut via Unanimous Decision van Bryson Hansen. Het bleef bij dat ene gevecht voor de WSOF. Sayles vocht ook nog voor organisaties als RFA en CFFC waar hij beide keren wist te winnen. Bij de CFFC organisatie versloeg hij de hoog aangeschreven Christian Aguilera via KO in de eerste ronde. Sayles verloor eenmaal, via Split Decision in Libanon tegen George Hickman. Echter was het voor de UFC duidelijk dat Sayles talent had na zijn spectaculaire overwinning tegen Aguilera. Hierdoor mocht Sayles tijdens de tweede week van het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series opdraven. Sayles nam het tijdens het Main Event op tegen Yazan Hajeh. Sayles imponeerde met meerdere knockdowns en uiteindelijk een TKO finish in de eerste ronde. Sayles verdiende een UFC contract en maakte zijn debuut al in Augustus 2018 tijdens UFC 227 tegen de Braziliaan Sheymon Moraes. In een interessant gevecht was het echter wel Moraes die via Unanimous Decision de partij wist te winnen. Sayles wist echter in Mei 2019 wél zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde werd gewonnen van de Canadees Kyle Nelson. Helaas voor Sayles kon hij die overwinning in December 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Washington werd in de eerste ronde via een Twister Submission verloren van Bryce Mitchell. Sayles zou vervolgens in Mei 2020 terugkeren in de Octagon tegen Jared Gordon. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Jordan Leavitt (MMA 8-1/UFC 1-1) maakte na een ongeslagen amateur carrière in 2017 de overstap naar de professionals. Leavitt wist in ruim twee jaar tijd een record op te bouwen van 5-0 en tekende in Juli 2020 bij de LFA organisatie. Daar wist hij zijn debuut te winnen door Leivon Lewis via een Anaconda Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series een maand later. Leavitt imponeerde met een Arm-Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde tegen Luke Flores. Dana White was overtuigd en gaf Leavitt een UFC contract. Leavitt maakte vervolgens in December 2020 zijn UFC debuut tegen Matt Wiman. Leavitt won de partij binnen een minuut via een Slam KO. Het leverde Leavitt de Performance of the Night bonus op. Helaas voor Leavitt zou hij in Juni 2021 zijn ongeslagen status verliezen. Via Unanimous Decision kwam hij te kort tegen Claudio Puelles.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »