breaking news

Matt Mitrione & Ryan Bader treffen elkaar in de Mohegan Sun Arena in Oktober

July 10th, 2018 | by Redactie
Matt Mitrione & Ryan Bader treffen elkaar in de Mohegan Sun Arena in Oktober
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft enkele ogenblikken geleden bekend gemaakt waar de eerste halve finale van de Bellator MMA Heavyweight Grand Prix zal plaatsvinden. Op 12 Oktober 2018 treffen Light-Heavyweight Kampioen Ryan Bader en Matt Mitrione elkaar in de Bellator cage om uit te maken wie later dit jaar zal vechten om de Bellator Heavyweight titel. Het evenement zal plaatsvinden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut. Beide vechters verzorgen het Main Event van de avond.

Ryan Bader (MMA 25-5/Bellator 3-0) kwam in 2008 via TUF 8 de UFC binnen. Bader won het toernooi door in de finale de Braziliaan Vinny Magalhaes KO te slaan. Bader wist zijn daarop volgende vier gevechten te winnen. Onder meer Keith Jardine en Antonio Rogerio Nogueira werden verslagen. Bader mocht het vervolgens opnemen tegen Jon Jones. Bader verloor via Guillotine Choke in de tweede ronde en raakte zijn ongeslagen Pro-MMA status kwijt. Nadat ook werd verloren van Tito Ortiz leek Bader even in de vergetelheid te raken. Maar na overwinningen op Jason Brilz en voormalig Light-Heavyweight Kampioen Quinton ”Rampage” Jackson kreeg Bader weer een soort van contendergevecht tegen Lyoto Machida. Bader verloor via KO en kon weer opnieuw beginnen. Vervolgens wist hij Vladimir Matyushenko te verslaan, maar liep vervolgens weer tegen een TKO verlies aan tegen de Braziliaan Glover Teixeira. Vervolgens wist Bader een winstreak van vijf partijen neer te zetten. Onder meer Phil Davis, Ovince St.Preux en Rashad Evans werden betrekkelijk eenvoudig verslagen. Bader vocht begin 2016 een #1 contenderpartij tegen Anthony Johnson. Bader had geen schijn van kans en verloor vroeg in de eerste ronde via KO. Bader revancheerde zich met een schitterende KO tegen Ilir Latifi in Hamburg. In November 2016 vocht Bader een rematch tegen Antonio Rogerio Nogueira. In Brazilië overklaste Bader de Braziliaanse legende via TKO. Bader kreeg vervolgens een aanbieding van Bellator, maar wilde liever bij de UFC blijven. Echter was het geboden contract van Bellator beter en wilde de UFC niet tegemoet komen. Hierdoor ging Bader toch naar Bellator. Bader zou zijn debuut maken tegen King Mo, echter was King Mo geblesseerd en kreeg Bader meteen de kans om in zijn debuut de titel te pakken tegen Kampioen Phil Davis. Bader won het gevecht wederom via Split Decision en pakte gelijk de titel. Bader verdedigde de titel met succes aan het einde van 2017 tegen Linton Vassell. Bader won via TKO in de tweede ronde. Vervolgens schreef Bellator een 8-man Heavyweight toernooi uit voor 2018. Voor Bader de kans om ook de Heavyweight titel te pakken. In de kwartfinales stond Bader tegenover King Mo Lawal. Bader maakte korte metten met de voormalig Strikeforce Kampioen en versloeg hem al na vijftien seconden via TKO. Nu mag Bader het op gaan nemen tegen Matt Mitrione in de halve finale.

Matt Mitrione (MMA 13-5/Bellator 4-0) is een voormalig NFL speler die in 2005 de overstap maakte naar MMA. Mitrione kwam voor het eerst in beeld tijdens het tiende seizoen van The Ultimate Fighter. Mitrione verloor in de kwartfinales van James McSweeney, maar kreeg toch de kans om tijdens de TUF Finale te vechten. Mitrione versloeg in de ”Battle of the former NFL Players” Marcus Jones via KO in de tweede ronde. Mitrione bouwde een record op van 5-0, maar liep steeds in gevechten die hem de Top 10 van de divisie in zouden brengen tegen een verlies op. Mitrione wist in 14 UFC optredens er negen keer met de overwinning vandoor te gaan. Vijf keer verloor Mitrione, waaronder zijn laatste twee gevechten in de UFC. Mitrione verlengde zijn contract niet en stapte over naar Bellator MMA. In Bellator wist Mitrione met twee (T)KO overwinningen indruk te maken. Mitrione kreeg vervolgens het grootste gevecht van zijn carrière aangeboden in Madison Square Garden tegen Fedor Emelianenko. Na een dubbele knockdown van beide mannen wist Mitrione het snelste te herstellen en de Rus via KO te finishen. Bellator schreef vervolgens een 8-man Heavyweight toernooi uit voor 2018. Mitrione vocht in de kwartfinales tegen Roy Nelson. Mitrione pakte revanche voor een eerder verlies een aantal jaren terug en won via Majority Decision. Nu mag Mitrione het opnemen in de halve finale tegen Ryan Bader.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »