breaking news

Matt Mitrione is favoriet voor Heavyweight World Grand Prix

December 20th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Eerder was hier te lezen dat de Amerikaanse promotie Bellator MMA voor het eerst sinds lange tijd weer een Heavyweight kampioen gaat kronen. Dit gaan zij doen in de vorm van een Grand Prix met Fedor Emalianenko, Frank Mir, Mat Mitrione, Roy Nelson, Ryan Bader, Quinton Jackson, Muhammed Lawal en Chael Sonnen. Nu de data’s van de gevechten bekend zijn, komen ook de eerste voorspellingen naar boven. Het is aan de oud Ultimate Fighting Championship (UFC) vechter om zich de favoriet te mogen noemen.

Dit zijn volgens de eerste gokspellen de atleten van favoriet naar minst favoriet:

1. Matt Mitrione
2. Ryan Bader
3. Frank Mir
4 Roy Nelson/Fedor Emelianenko
5. Muhammed ‘King Mo’ Lawal
6. Chael Sonnen
7. Quinton ‘Rampage’ Jackson

Het eerste gevecht in de Bellator World Grand Prix tussen Chael Sonnen en Quinton “Rampage” Jackson zal gehouden worden 20 januari aanstaande. Sonnen won onlangs zijn partij tegen Wanderlei Silva via een Unanimous Decision. Daarvoor verloor hij van Tito Ortiz en staat hij 1-1 in Bellator. Quinton Jackson won zijn eerste 4 partijen voor Bellator. Hij versloeg onder anderen Muhammed Lawal en Satoshi Ishii. In een rematch tegen Lawal in maart van dit jaar verloor Jackson via een Unanimous Decision.

De tweede partij gaat tussen Matt Mitrione en Roy Nelson. Beide heren hebben, zoals veel deelnemers aan de World Grand Prix, een verleden bij de UFC. Matt Mitrione vecht sinds 2016 voor Bellator en heeft inmiddels 3 partijen op rij gewonnen en is een van de outsiders in dit toernooi. Zijn tegenstander Roy Nelson maakte in september zijn debuut voor Bellator. Nelson won tegen Javy Ayala via een Unanimous Decision. Nelson staat bekend om zijn enorme incasseringsvermogen en harde stoten. Hij heeft in de UFC menig Heavyweight KO geslagen en zal hier ook naar op zoek gaan tegen Mitrione

De derde partij staat gepland tussen Fedor Emalianenko en Frank Mir en wordt gehouden in april. Fedor Emalianenko behoeft eigenlijk geen introductie en gaat al jarenlang mee in de mix over het gesprek van de beste Heavyweight aller tijden. Fedor verloor in zijn eerste 32 partijen slechts 1 keer en leek een onverslaanbare machine. Echter begint leeftijd een rol te spelen voor de inmiddels 41-jarige Rus en heeft hij het zijn laatste partijen moeilijk. Zo verloor hij bij zijn debuut van Mat Mitrione via een KO in de eerste ronde. Ook voor Frank Mir liggen de hoogtijdagen achter hem. De voormalig UFC Heavyweight kampioen gaat tegen Fedor zijn eerste partij voor Bellator vechten. Hij verloor zes van zijn laatste acht partijen en is nadrukkelijk op zoek naar een overwinning.

De laatste partij in de Grand Prix gaat tussen huidig Light Heavyweight kampioen Ryan Bader en voormalig Rizin Heavyweight kampioen Muhammed “King Mo” Lawal. Deze partij zal gevochten worden in mei. Ryan Bader laat ook bij Bellator zien dat hij een uitstekende vechter is. Waar hij voorheen furore maakte in de UFC maakte hij dit jaar de overstap naar Bellator en legde direct beslag op de titel door Phil Davis te verslaan. Daarna verdedigde hij succesvol zijn titel tegen Linton Vassell via een TKO in de tweede ronde. Bader gaat nu op zoek naar zijn tweede titel in Bellator. Muhammed Lawal heeft een wisselvallige streak neergezet bij Bellator. Zo verloor hij zijn debuut tegen Phil Davis en verloor hij ook tegen Mirco Cro Cop. Lawal won wel zijn laatste partij tegen Quinton Jackson via een Unanimous Decision.

Het schema voor de Bellator World Grand Prix ziet er als volgt uit:

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »