breaking news

Matt Frevola vs. Frank Camacho opnieuw ingepland, ditmaal voor UFC 263 op 12 juni

April 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Matt Frevola vs. Frank Camacho opnieuw ingepland, ditmaal voor UFC 263 op 12 juni
UFC
0

De UFC gaat een tweede poging ondernemen om het gevecht tussen Matt Frevola en Frank Camacho op touw te zetten. Beide mannen zouden elkaar een jaar eerder treffen, echter werd Frevola van de partij gehaald nadat zijn cornerman en eveneens UFC vechter Billy Quarantillo positief testte voor COVID-19. Ditmaal zullen Frevola en Camacho elkaar treffen in de Lightweight divisie op 12 juni tijdens UFC 263. Fighter Path MMA wist de partij te melden.

Matt Frevola (MMA 8-2-1/UFC 2-2-1) is een vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2014. In het amateur circuit was Frevola met een 8-0 record ongeslagen. Inmiddels traint Frevola bij Law MMA en Serra BJJ vaak samengevoegd tot Serra-Longo Fight Team. Frevola vocht enkele gevechten voor de WSOF, ACB en Titan FC organisaties. Tijdens zijn gevecht voor de Titan FC organisatie in Januari dit jaar versloeg hij de ongeslagen Raush Manfio via Unanimous Decision. Dit wekte de interesse van de UFC, die Frevola een contract van een gevecht aanbood. Frevola mocht meedoen aan het eerste seizoen van de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. Tijdens het laatste gevecht in Week 8 nam Frevola het op tegen Jose Flores. Frevola maakte indruk en won via Arm Triangle Choke Submission in de tweede ronde. Dana White twijfelde geen moment en bood Frevola een contract aan bij de UFC. Frevola vocht vervolgens in Januari 2018 in St.Louis tegen Marco Polo Reyes. Frevola ging zwaar KO in de eerste ronde en verloor zo voor het eerst een gevecht in zijn carrière. Frevola keerde vervolgens terug in November 2018 tegen Lando Vannata tijdens UFC 230 in New York. In een fantastische partij moesten beide vechters genoegen nemen met een draw. Frevola pakte uiteindelijk in zijn derde partij voor de UFC wél zijn eerste overwinning. Tijdens UFC 236 in April 2019 werd gewonnen van Jalin Turner via Unanimous Decision. Frevola wist zijn eerste overwinning in de UFC in Oktober 2019 een uitstekend vervolg te geven. Tijdens UFC Tampa werd gewonnen via Split Decision tegen Luis Peña. Frevola werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Roosevelt Roberts. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Vervolgens werd Frevola gematcht tegen Frank Camacho in Juni 2020. Echter moest Frevola zich terugtrekken nadat iemand van zijn team positief testte voor COVID-19. De UFC plande vervolgens de partij tegen Roberts opnieuw in. Echter moest Frevola zich wederom terugtrekken. Ditmaal in verband met een blessure. Frevola werd vervolgens gematcht in Januari 2021 tegen Ottman Azaitar. Echter werd Azaitar na het breken van de COVID-19 regels van de partij gehaald en werd Frevola gekoppeld aan Arman Tsarukyan die eveneens zijn tegenstander verloor. Frevola verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Frank Camacho (MMA 22-9/UFC 2-5) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision. Daarna nam Camacho het op tegen Damien Brown. Opnieuw moest een beslissing van de jury de doorslag geven en deze keer was het Camacho die aan het langste eind trok via een Split Decision. Wederom pakte Camacho net als in zijn UFC debuut de Fight of the Night bonus. Camacho werd vervolgens tijdens UFC Charlotte gekoppeld aan Drew Dober. Camacho verloor via Unanimous Decision, maar pakte wederom de Fight of the Night bonus. Vervolgens nam Camacho het in September 2018 op tegen Geoff Neal. In een wederom spectaculair gevecht verloor Camacho via KO in de tweede ronde. Camacho zou vervolgens terugkeren in de Lightweight divisie. In Juni 2019 nam hij een short notice gevecht aan tijdens UFC Stockholm tegen Nick Hein. Camacho vocht zéér sterk en won in de tweede ronde via TKO. Camacho kon die overwinning in Oktober 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Singapore werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission verloren van Beneil Dariush. Camacho zou vervolgens in April 2020 terugkeren tegen Christos Giagos. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Camacho werd vervolgens in Juni 2020 gekoppeld aan Matt Frevola. Echter moest Frevola na een positieve COVID-19 test van zijn “cornerman” afzeggen. Justin Jaynes nam het gevecht aan. Camacho verloor vroeg in de eerste ronde via TKO. Drie maanden later werd Camacho gekoppeld aan Brok Weaver. Echter testte Camacho positief voor COVID-19 en moest hij zich afmelden.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »