breaking news

Matt Brown vs. Miguel Baeza ingepland voor 16 mei aanstaande in Jacksonville

May 4th, 2020 | by Marcel Dorff
Matt Brown vs. Miguel Baeza ingepland voor 16 mei aanstaande in Jacksonville
UFC
0

De partij tussen Matt Brown en Miguel Baeza die in maart had moeten plaatsvinden, maar in verband met COVID-19 werd gecanceld is opnieuw ingepland. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC Fight Night 176 in Jacksonville, Florida op 16 mei aanstaande. Het gevecht dat zal plaatsvinden in de Welterweight divisie zal worden gevochten in de Vystar Veterans Memorial Arena. De UFC maakte de partij zojuist bekend.

Matt Brown (MMA 22-16/UFC 15-10) is een van de langstzittende UFC vechters op het roster. Hij vocht hierin niet tegen de minsten. Brown staat bekend als een van de meest taaie vechters in de divisie. Echter heeft Brown het de laatste jaren moeilijk in deze divisie en verloor hij veel partijen. Onder andere Robbie Lawler, Johny Hendricks, Donald Cerrone en Demian Maia waren de tegenstanders in deze gevechten. Brown heeft een bruine band Judo en bruine band BJJ. Hij staat bekend om zijn goede cardio en zijn staande werk. Per partij deelt hij gemiddeld 60 stoten en trappen uit en 23 van zijn 48 geprobeerde takedowns waren succesvol. Brown vocht eind 2017 tijdens UFC Norfolk tegen Diego Sanchez. Brown won via een Elbow KO in de eerste ronde. Vervolgens kondigde Brown zijn MMA pensioen aan, echter is hij hierop terug gekomen. Hierdoor maakte Brown in December 2019 weer zijn opwachting in de Octagon tijdens UFC 245 tegen Ben Saunders. Brown mocht spreken van een zeer succesvolle terugkeer in het MMA. Hij versloeg Ben Saunders via KO in de tweede ronde. Brown zou het vervolgens opnemen tegen Miguel Baeza tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020.

Embed from Getty Images

Miguel Baeza (MMA 8-0/UFC 1-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 nadat hij zijn amateur carrière ongeslagen had afgesloten. Baeza won zijn Pro debuut via TKO in de eerste ronde van John McDonald en tekende vervolgens een contract bij Titan FC. Ook daar wist Baeza zijn gevecht te winnen via TKO in de eerste ronde. Echter bleef het bij dit ene gevecht voor de organisatie. Baeza tekende vervolgens een contract bij de Fight Time organisatie waar hij alle drie zijn partijen wist te winnen. Nadat hij ook in December 2018 bij de XFN organisatie zijn gevecht won kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Baeza zou vechten tegen Ramiz Brahimaj echter zou Brahimaj zich moeten afmelden in verband met een blessure. Baeza nam het op tegen Victor Reyna en overtuigde Dana White door via een dominante Unanimous Decision te winnen. Hierdoor kreeg Baeza een UFC contract. Baeza debuteerde vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 tegen Hector Aldana. Baeza had weinig moeite met de Mexicaan en won in de tweede ronde via TKO. Baeza zou het vervolgens opnemen tegen Matt Brown tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De partij werd opnieuw ingepland in Mei 2020.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »