breaking news

Matt Brown na twee jaar afwezigheid terug in de Octagon tegen Ben Saunders tijdens UFC 245

August 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Matt Brown na twee jaar afwezigheid terug in de Octagon tegen Ben Saunders tijdens UFC 245
UFC
0

Matt Brown maakt na ruim twee jaar afwezigheid op 14 December 2019 zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC 245 in Las Vegas, Nevada is Ben Saunders de tegenstander in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena op de Preliminary Card. Het Las Vegas Review-Journal maakte het gevecht openbaar.

Matt Brown (MMA 21-16/UFC 14-10) is een van de langstzittende UFC vechters op het roster. Hij vocht hierin niet tegen de minsten. Brown staat bekend als een van de meest taaie vechters in de divisie. Echter heeft Brown het de laatste jaren moeilijk in deze divisie en verloor hij veel partijen. Onder andere Robbie Lawler, Johny Hendricks, Donald Cerrone en Demian Maia waren de tegenstanders in deze gevechten. Brown heeft een bruine band Judo en bruine band BJJ. Hij staat bekend om zijn goede cardio en zijn staande werk. Per partij deelt hij gemiddeld 60 stoten en trappen uit en 23 van zijn 48 geprobeerde takedowns waren succesvol. Brown vocht eind 2017 tijdens UFC Norfolk tegen Diego Sanchez. Brown won via een Elbow KO in de eerste ronde. Vervolgens kondigde Brown zijn MMA pensioen aan, echter is hij hierop terug gekomen.

Embed from Getty Images

Ben Saunders (MMA 21-11-2/UFC 8-8-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partijen voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partijen wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zocht zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de eerste vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege 2016 niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders in Januari 2017 via een controversiële Split Decision van Court McGee. Saunders vocht vervolgens tegen de Duitse Pool Peter Sobotta in Stockholm. Sobotta kwam erg sterk voor de dag en verraste Saunders via TKO in de tweede ronde. Saunders keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Alan Jouban. Jouban won via KO in de tweede ronde. Beide mannen kregen voor de spectaculaire partij de Fight of the Night bonus. Saunders pakte vervolgens in Juni 2018 een short notice partij aan tijdens UFC Utica tegen Jake Ellenberger. Saunders imponeerde via KO in de eerste ronde en pakte ditmaal de Performance of the Night bonus. Helaas kon Saunders in zijn daarop volgende partij niet winnen. Via Arm-Triangle Choke Submission werd in de tweede ronde verloren van Sergio Moraes. Saunders pakte vervolgens in November 2018 een short notice partij tegen Lyman Good in New York. Saunders ging zwaar KO in de eerste ronde. Helaas voor Saunders kon hij in April 2019 zich niet revancheren. Tijdens UFC Fort Lauderdale werd via TKO in de tweede ronde verloren van promotionele nieuwkomer Takashi Sato.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »