breaking news

Matt Bessette vs. Steven Peterson toegevoegd aan de TUF 27 Finale in Las Vegas

May 4th, 2018 | by Marcel Dorff
Matt Bessette vs. Steven Peterson toegevoegd aan de TUF 27 Finale in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight gevecht toegevoegd aan de TUF 27 Finale op 6 Juli 2018 in Las Vegas, Nevada. DWTNCS veteranen Matt Bessette en Steven Peterson gaan op zoek naar hun eerste overwinning in de Octagon. Het evenement zal plaatsvinden in het Pearl Theatre tijdens International Fight Week 2018.

Matt Bessette (MMA 22-7-0-1/UFC 0-1-0-0) is een Amerikaanse vechter die sinds 2007 in het Pro-MMA circuit meedraait. De man uit Hartford, Connecticut is een zeer bekende vechter in de Eastcoast MMA scene. Zo wist Bessette in het begin van zijn carrière de Reality Fighting en Global Fight League titels te winnen. Vervolgens zou Bessette een aantal losse partijen voor Bellator MMA vechten. Onder meer oud UFC vechter Diego Nunes werd verslagen. Bessette werd pas echt iemand om rekening mee te houden nadat hij tekende bij de CES MMA organisatie. Bessette wist daar halverwege 2016 de Featherweight titel te winnen en zou deze ook tweemaal met succes verdedigen. Bessette werd vervolgens uitgenodigd om mee te doen aan de eerste week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Bessette nam het tijdens het Main Event op tegen voormalig UFC vechter Kurt Holobaugh. Holobaugh wist Bessette te verslaan via KO in de eerste ronde en maakte daarmee een einde aan de winstreak van zeven gevechten van de man uit Hartford. Echter bleek na afloop dat Holobaugh een ”IV” had gebruikt voor het gevecht. Aangezien dit verboden is werd het gevecht omgezet in een No Contest. Bessette zou terugkeren bij de CES MMA organisatie om in Februari 2018 zijn titel te verdedigen. Dit gebeurde echter niet omdat Bessette op short notice zijn debuut maakte tijdens UFC 220 in Boston tegen de Peruviaan Enrique Barzola. Barzola’s worstelgame bleek uiteindelijk te sterk voor Bessette waardoor hij zijn UFC debuut verloor via Unanimous Decision.

Steven Peterson (MMA 16-7/UFC 0-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. In het Texaanse MMA circuit wist Peterson hoge ogen te gooien. Na vijf overwinningen in zijn eerste zes gevechten maakte Peterson de overstap naar de Legacy FC organisatie. Peterson vocht in een tijdsbestek van vijf jaar liefst tienmaal voor de organisatie. Peterson wist de in 2016 de titel te veroveren door Manny Vazquez te verslaan. Doordat Legacy FC en RFA fuseerden in LFA vocht Peterson voor de allereerste LFA Bantamweight titel tegen de RFA Kampioen Leandro Higo. Peterson verloor het gevecht begin 2017 via Unanimous Decision. Nadat Peterson zijn tweede gevecht voor de LFA organisatie wel wist te winnen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de zevende week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Peterson en zijn tegenstander Benito Lopez wisten een van de beste gevechten van de serie neer te zetten. De overwinning ging uiteindelijk via Split Decision naar Lopez. Peterson keerde terug naar de LFA organisatie en won in December 2017 via TKO in de tweede ronde van Dustin Winter. Echter kreeg Peterson vervolgens alsnog een contract van de UFC om het in Austin op te nemen tegen Humberto Bandenay. Bandenay viel echter geblesseerd uit en werd een week van te voren vervangen door Brandon Davis. In een zeer aantrekkelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Peterson uiteindelijk via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »