breaking news

Massaro Glunder tegen Mohammed Jaraya tijdens GLORY in Arnhem

November 5th, 2019 | by Stefan Van Erp
Massaro Glunder tegen Mohammed Jaraya tijdens GLORY in Arnhem
Uncategorized
0

Massaro Glunder en Mohammed Jaraya staan tegenover elkaar tijdens GLORY Colission 2 in het GelreDome in Arnhem. Dit wist de Telegraaf zojuist te melden. Voor Jaraya wordt het zijn tweede gevecht in de Lightweight divisie van GLORY. De eerste verloor hij van Stoyan Koprivlenski nadat de ringarts de partij beëindigde na een snee boven het oog van Jaraya. Glunder won onlangs zijn partij tegen Emiev in Dusseldorf. Dit was voor Glunder zijn debuut in de Lightweight divisie.

Massaro Glunder 33-12-4 (GLORY 4-5-0) kwam GLORY binnen als een groot talent in de Featherweight divisie. Hij begon zijn professionele carrière in 2011 en vocht voor diverse promoties waaronder K-1 en WFL. Glunder is de zoon van Rodney Glunder die furore maakte in het MMA bij onder anderen Pride. Glunder staat erom bekend dat hij graag vaak vecht en ook op korte termijn. Zo nam hij in 2017 een MMA partij tegen Andy Souwer slechts 3 uur voordat deze begon. Ook bij GLORY heeft Massaro gevechten op korte termijn aangenomen wat zijn record wellicht niet ten goede heeft gedaan. Glunder kwam binnen met een statement door in de halve finale van het Featheweight Contender Tournament Niclas Larsen te verslaan via een TKO. In de finale nam Glunder het vervolgens op tegen zijn teamgenoot Christian Baya. Glunder verloor deze partij via een Split Decision. Daarna vocht Glunder tegen Zakaria Zouggary in Amsterdam en verloor ook via een decision. Slechts 3 weken later betrad Glunder alweer de ring om het op te nemen tegen Dylan Salvador in Parijs. Ook deze partij ging verloren en betekende dit het derde verliespartij op rij. Glunder vocht vervolgens 5 maanden niet en betrad de ring tijdens GLORY 51 met een volledig trainingskamp in zijn bagage. Glunder domineerde zijn partij tegen de gerankte Victor Pinto en liet zien dat hij thuis hoort in de rankings bij GLORY. Glunder maakte vervolgens zijn opwachting op short notice tegen Quade Taranaki tijdens GLORY 56 in Denver. Glunder had geen problemen met Taranaki en won via een eenzijdige Unanimous Decision. Daarna vocht Glunder tegen Kevin VanNostrand in New York. Glunder verloor uiteindelijk via een zeer controversiële decision. Vervolgens kreeg Glunder de kans zich te herpakken tegen Aleksei Ulianov. Echter bleek Ulianov een maatje te groot en verloor Glunder wederom via een Decision. Glunder herpakte zich en won zijn daaropvolgende partij tegen Arbi Emiev in Dusseldorf. Dit was voor Glunder zijn eerste partij in de Lightweight divisie. De Nederlander gaat zich nu opmaken voor een partij tegen Mohammed Jaraya in het GelreDome in Arnhem.

Mohammed Jaraya 64-8-0 (GLORY 1-2-0) is een van de vele talenten die de GLORY Welterweight divisie bezit. Jaraya staat altijd garant voor explosieve partijen. Hij vocht het grootste deel van zijn carrière bij Enfusion en maakte daar al snel naam als the Destroyer. Zo won hij onder anderen van Tayfun Ozcan en Nordin Ben Moh. Jaraya vocht tot zijn laatste partij op Lightweight. Na een incident met een jurylid na zijn partij tegen Redouan Laarkoubi kreeg Jaraya een schorsing. Nadat deze schorsing werd omgezet naar een gedeeltelijk voorwaardelijke tekende Jaraya een contract bij GLORY. Hij stapte over naar The Colosseum Gym in Utrecht en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 51 in Rotterdam tegen Miles Simson op Welterweight. Jaraya won via een Decision en zodoende zijn eerste gevecht op Welterweight. In zijn tweede gevecht voor GLORY zou Jaraya het opnemen tegen Alan Scheinson op in Lille. Echter gooide een handblessure roet in het eten en moest Jaraya zich noodgedwongen terugtrekken. Jaraya nam het vervolgens op tegen Murthel Groenhart in de Johan Cruijff Arena. Jaraya werd overrompeld door de kracht van Groenhart en verloor via TKO. Jaraya stapte terug in gewicht en nam het op tegen Stoyan Koprivlenski tijdens GLORY 66. In een harde partij liep Jaraya een wond boven zijn oog op die dusdanig groot was dat de ringarts besloot de partij te eindigen. Jaraya nam even de tijd en keert nu terug tegen Massaro Glunder tijdens GLORY Colission 2 in Arnhem.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »