breaking news

Martin Day vervangt Julio Arce tegen Timur Valiev volgende week zaterdag in Las Vegas

January 29th, 2021 | by Marcel Dorff
Martin Day vervangt Julio Arce tegen Timur Valiev volgende week zaterdag in Las Vegas
UFC
0

Julio Arce zal volgende week zaterdag niet vechten tijdens UFC Fight Night 184 in Las Vegas, Nevada. De UFC heeft snel gehandeld en heeft Martin Day bereidt gevonden om de partij aan te nemen op short notice tegen de Dagestani Timur Valiev. Beide vechters treffen elkaar in de Bantamweight divisie en zijn op zoek naar hun eerste overwinning in de UFC. KHONnews wist de verandering te melden.

Timur Valiev (MMA 16-2-0-1/UFC 0-0-0-1) is een vechter uit Dagestan die in 2010 zijn professionele MMA debuut maakte. Valiev begon zijn carrière met een verliespartij. Echter wist hij vervolgens zes partijen achter elkaar te winnen. Onder meer Oleg Borisov werd verslagen. Valiev zou vervolgens in 2014 tekenen bij de WSOF (huidig PFL). Daar wist Valiev ook indruk te maken met overwinningen op Isaiah Chapman en Ed West. Uiteindelijk zou worden verloren via Split Decision van Chris Gutierrez. Echter zou Valiev een directe rematch krijgen en daarin Gutierrez wel weten te verslaan via Unanimous Decision. WSOF ging vervolgens over in PFL. Valiev deed mee aan het 1 miljoen dollar Bantamweight toernooi. De Dagestani won zijn beide voorronde partijen, maar moest helaas met een blessure het toernooi verlaten. In 2019 vocht Valiev tweemaal met succes voor de GFC organisatie. Uiteindelijk kreeg hij in 2020 de kans om te vechten in de UFC tegen Jamall Emmers. Helaas werd de partij gecanceld nadat Valiev zijn visum niet rond kreeg. Valiev zou vervolgens in Augustus 2020 vechten tegen Mark Striegl. Echter werd Striegl van de partij gehaald in verband met een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Trevin Jones. Valiev verloor na een uitstekend begin de partij via TKO in de tweede ronde. De verliespartij werd later omgezet in een No Contest nadat Jones positief testte voor marihuana gebruik. Valiev zou vervolgens naar zijn normale gewichtsklasse teruggaan. In de Bantamweight divisie werd hij in Februari 2021 gematcht met Julio Arce. Arce moest echter verstek laten gaan en werd vervangen door Martin Day.

Embed from Getty Images

Martin Day (MMA 9-5/UFC 0-3) is een in Japan geboren Hawaiiaan. Day maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut bij de Hawaiiaanse organisatie Destiny Na Koa. Day wist zes van zijn eerste zeven partijen winnend af te sluiten en werd uitgenodigd om mee te doen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. TUF veteraan Jaime Alvarez was de tegenstander. Day had het moeilijk en verloor de partij via Unanimous Decision. Echter wist Day sindsdien een indrukwekkende serie van drie overwinningen neer te zetten waaronder een titeloverwinning bij de URCC organisatie tegen de op dat moment ongeslagen Brady Huang. Day werd vervolgens op short notice alsnog door de UFC gecontracteerd om zijn debuut te maken tijdens UFC Beijing in November 2018. De Chinese Pingyuan Liu was de tegenstander. Day verloor het gevecht via een controversiële Split Decision. Day zou vervolgens in Maart 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Nashville tegen Chris Gutierrez. Echter gooide een blessure roet in het eten waardoor de partij gecanceld werd. En ook in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento moest Day verstek laten gaan in verband met een blessure. Day stond gematcht tegen Benito Lopez, maar kwam dus wederom niet in actie. En ook in Maart 2020 ging een partij tegen Randy Costa niet door. Dit in verband met COVID-19. Day kwam wel in actie in Juli 2020. In Abu Dhabi verloor Day via KO in de derde ronde van de Engelsman Davey Grant. Helaas voor Day wist hij ook in zijn derde UFC partij geen overwinning te pakken. In November 2020 werd via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde verloren van Anderson Dos Santos.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »