breaking news

Martin Day en Anderson Dos Santos vechten op 28 november voor eerste UFC overwinning

September 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Martin Day en Anderson Dos Santos vechten op 28 november voor eerste UFC overwinning
UFC
0

Zowel Martin Day als Anderson Dos Santos zijn er tijdens hun eerste twee optredens niet in geslaagd om te winnen in de UFC. Beide vechters mogen het nu op 28 november tegen elkaar gaan opnemen in de Bantamweight divisie. Het evenement zal plaatsvinden op een nog later bekend te maken locatie. Combate meldde het gevecht.

Martin Day (MMA 9-4/UFC 0-2) is een in Japan geboren Hawaiiaan. Day maakte in 2015 zijn Pro-MMA debuut bij de Hawaiiaanse organisatie Destiny Na Koa. Day wist zes van zijn eerste zeven partijen winnend af te sluiten en werd uitgenodigd om mee te doen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. TUF veteraan Jaime Alvarez was de tegenstander. Day had het moeilijk en verloor de partij via Unanimous Decision. Echter wist Day sindsdien een indrukwekkende serie van drie overwinningen neer te zetten waaronder een titeloverwinning bij de URCC organisatie tegen de op dat moment ongeslagen Brady Huang. Day werd vervolgens op short notice alsnog door de UFC gecontracteerd om zijn debuut te maken tijdens UFC Beijing in November 2018. De Chinese Pingyuan Liu was de tegenstander. Day verloor het gevecht via een controversiële Split Decision. Day zou vervolgens in Maart 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC Nashville tegen Chris Gutierrez. Echter gooide een blessure roet in het eten waardoor de partij gecanceld werd. En ook in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento moest Day verstek laten gaan in verband met een blessure. Day stond gematcht tegen Benito Lopez, maar kwam dus wederom niet in actie. En ook in Maart 2020 ging een partij tegen Randy Costa niet door. Dit in verband met COVID-19. Day kwam wel in actie in Juli 2020. In Abu Dhabi verloor Day via KO in de derde ronde van de Engelsman Davey Grant.

Embed from Getty Images

Anderson Dos Santos (MMA 19-8/UFC 0-2), beter bekend als Anderson Berinja is een Brazilaanse vechter die al sinds 2011 in het Pro-MMA te vinden is. Na een record van 13-3 bij elkaar gevochten te hebben in het Braziliaanse circuit debuteerde Berinja in 2016 bij de Titan FC organisatie. Daar mocht hij meteen voor de titel vechten tegen Ricky Simón. Via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde pakte Berinja de titel. Berinja vocht vervolgens verschillende losse partijen voor meerdere organisaties. Met een winstreak van twee gevechten maakte hij in November 2018 zijn debuut voor de UFC in Buenos Aires tegen Nad Narimani. Narimani was te sterk en won via Unanimous Decision. Helaas voor Berinja kon hij ook zijn tweede partij in de UFC niet in een overwinning omzetten. In een competitieve partij werd in Juni 2019 verloren van Andre Ewell via Unanimous Decision. Dos Santos zou vervolgens in Juli 2020 in actie komen tegen Jack Shore. Echter moest hij verstek laten gaan nadat hij positief testte voor COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »