breaking news

Martin Bravo treft Steven Peterson tijdens UFC Mexico City

August 2nd, 2019 | by Marcel Dorff
Martin Bravo treft Steven Peterson tijdens UFC Mexico City
UFC
0

Martin Bravo maakt na ruim een jaar afwezigheid op 21 September 2019 zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 159 in Mexico City, Mexico stuit de Mexicaan op Steven Peterson. Dit maakte Milenio bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Arena Ciudad de Mexico op de Preliminary Card.

Martin Bravo (MMA 11-2/UFC 1-2) wist zich in 2016 tijdens TUF Latin America 3 van een finaleplaats te verzekeren. Bravo versloeg Leonardo Rodriguez via Unanimous Decision. Bravo kwam uit voor Team Griffin, maar traint normaal gesproken bij de hoog aangeschreven Entram Gym in Tijuana, B.C., Mexico. Bravo versloeg in de eliminatieronde Javier Ganin via TKO in de eerste ronde. Hierna versloeg hij Ilianovich Chalo via Unanimous Decision in de kwartfinale. Uiteindelijk won hij zoals eerder gezegd de halve finale van Leonardo Rodriguez. Tijdens de finale nam Bravo het op tegen de Peruviaan Claudio Puelles. Bravo liet zien dat hij de beste was en versloeg Puelles via TKO in de tweede ronde. De ongeslagen Bravo mocht vervolgens voor de tweede keer zijn opwachting maken voor de UFC. Dit gebeurde in hetzelfde gebouw waar hij eerder de TUF finale wist te winnen. Bravo ging voor het gevecht tegen Chris Gruetzemacher terug naar zijn normale gewichtsklasse (Featherweight). Echter raakte Gruetzemacher geblesseerd en werd vervangen door UFC nieuwkomer Humberto Bandenay. Bravo was de grootste favoriet op de UFC Mexico City card in Augustus 2017 maar ging in de eerste ronde zwaar KO. Hierdoor verloor Bravo zijn ongeslagen record. Helaas voor Bravo kon hij in Juli 2018 zich niet revancheren voor zijn verlies. Alex Cáceres was te sterk via Split Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Steven Peterson (MMA 17-9/UFC 1-3) begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. In het Texaanse MMA circuit wist Peterson hoge ogen te gooien. Na vijf overwinningen in zijn eerste zes gevechten maakte Peterson de overstap naar de Legacy FC organisatie. Peterson vocht in een tijdsbestek van vijf jaar liefst tienmaal voor de organisatie. Peterson wist de in 2016 de titel te veroveren door Manny Vazquez te verslaan. Doordat Legacy FC en RFA fuseerden in LFA vocht Peterson voor de allereerste LFA Bantamweight titel tegen de RFA Kampioen Leandro Higo. Peterson verloor het gevecht begin 2017 via Unanimous Decision. Nadat Peterson zijn tweede gevecht voor de LFA organisatie wel wist te winnen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de zevende week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Peterson en zijn tegenstander Benito Lopez wisten een van de beste gevechten van de serie neer te zetten. De overwinning ging uiteindelijk via Split Decision naar Lopez. Peterson keerde terug naar de LFA organisatie en won in December 2017 via TKO in de tweede ronde van Dustin Winter. Echter kreeg Peterson vervolgens alsnog een contract van de UFC om het in Austin op te nemen tegen Humberto Bandenay. Bandenay viel echter geblesseerd uit en werd een week van te voren vervangen door Brandon Davis. In een zeer aantrekkelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Peterson uiteindelijk via Unanimous Decision. Uiteindelijk pakte Stevenson tijdens zijn tweede partij voor de UFC wel de overwinning. Tijdens de TUF 27 Finale werd gewonnen van Matt Bessette via Split Decision. Peterson kon echter in zijn daarop volgende partij niet overtuigen. Tijdens UFC Nashville in Maart 2019 werd verloren van Luis Peña. Helaas voor Peterson kwam daar in Juli 2019 een nieuwe verliespartij bij. Tijdens UFC San Antonio werd in een gelijkwaardige partij verloren van Alex Cáceres via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »