breaking news

Marlon Vera pakt short notice gevecht tegen Wuliji Buren tijdens UFC 227 in Los Angeles

July 19th, 2018 | by Redactie
Marlon Vera pakt short notice gevecht tegen Wuliji Buren tijdens UFC 227 in Los Angeles
UFC
0

De Ecuadoriaan Marlon Vera is door de UFC aangewezen om op 4 Augustus 2018 zijn opwachting te maken tijdens UFC 227 in Los Angeles, Californië. Vera vervangt Bharat Kandare en stuit op de Chinees Wuliji Buren in de Bantamweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Staples Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Marlon Vera (MMA 10-5-1/UFC 4-4-0) kwam in 2014 via TUF Latin America de UFC binnen. Vera won zijn eliminatiegevecht tegen Henry Briones wat hem een ticket naar de halve finale opleverde. Echter werd Vera niet ”gecleared” door de dokters in verband met een huidinfectie. TUF was dan weliswaar voorbij, maar later dat jaar maakte Vera alsnog zijn debuut voor de UFC tegen Marco Beltrán. Vera verloor via Unanimous Decision. Negen maanden later keerde Vera terug. Tijdens zijn eerste gevecht in de VS wist Vera zijn tegenstander Roman Salazar via Triangle Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Dit leverde de Ecuadoriaan de Performance of the Night bonus op. Vervolgens ging het begin 2016 mis voor ”Chito” Vera in Engeland. Davey Grant was via Unanimous Decision te sterk. Vera kreeg in dit gevecht ook nog eens een punt in mindering voor het herhaaldelijk grijpen van de handschoen van zijn tegenstander. Mede door een USADA incident en visumproblemen van zijn tegenstander Ning Guangyou werd Vera’s gevecht tegen de Chinees liefst tweemaal verplaatst. Uiteindelijk werd er toch gevochten in November 2016 tijdens het UFC evenement in Melbourne, Australië. Vera pakte via Unanimous Decision een broodnodige overwinning. Vervolgens zou Vera als ”late replacement” invallen voor Bryan Caraway tegen Jimmie Rivera in Januari 2017. Echter zag Rivera niet het nut van deze partij en werd het gevecht gecanceld. Vera pakte vervolgens weer een short notice partij aan, ditmaal in Engeland tegen Brad Pickett. Vera redde hiermee de afscheidspartij van de Engelsman. Vera stond twee rondes achter toen hij in de derde ronde Pickett raakte met een headkick. Vera finishte de Engelsman via Ground and Pound en pakte dus een overwinning in het hol van de leeuw. In Juli 2017 vocht Vera opnieuw in ”hostile territory”. Ditmaal was Brian Kelleher in New York zijn tegenstander. Vera wist Kelleher vroeg in de eerste ronde via een Armbar Submission te laten aftikken en opnieuw de overwinning te pakken. Vervolgens werd Vera gematcht in São Paulo tegen John Lineker. Lineker was beter en won het gevecht terecht via Unanimous Decision. Vera kon zich in Februari 2018 niet revancheren voor zijn verlies tegen Lineker. Tijdens UFC Belem werd eveneens verloren via Unanimous Decision van Douglas Silva de Andrade.

Embed from Getty Images

Wuliji Buren (MMA 10-5/UFC 0-1) is een Chinese vechter die in November 2017 debuteerde voor de UFC. Buren begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In dat jaar vocht hij zesmaal en bleef hij ongeslagen. Hij pakte eveneens de CKF titel. Echter in zijn daarop volgende vijf partijen wist Buren maar eenmaal de overwinning over de streep te trekken. Inmiddels heeft de Chinees de rug gerecht en won hij zijn laatste drie gevechten allemaal voortijdig waarna de UFC hem de kans gaf om zich op het hoogste podium te bewijzen. Buren kwam echter te kort tijdens zijn debuut voor de organisatie tegen Rolando Dy. Via Unanimous Decision verloor Buren in Shanghai van de Filipijn. Buren stond vervolgens gematcht tegen Bharat Kandare tijdens UFC 227 in Augustus 2018. Kandare trok zich echter terug waardoor Buren nu zal aantreden tegen Marlon Vera.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.