breaking news

Marlon Moraes vs. Rob Font toegevoegd aan UFC evenement op 19 december in Las Vegas

October 21st, 2020 | by Marcel Dorff
Marlon Moraes vs. Rob Font toegevoegd aan UFC evenement op 19 december in Las Vegas
UFC
0

Een zeer interessant gevecht is toegevoegd aan het UFC evenement op 19 december in Las Vegas, Nevada. Voormalig titeluitdager Marlon Moraes keert alweer snel terug in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen Rob Font in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX. Mike Russell wist eerder een mondeling akkoord te melden. Inmiddels is de partij bevestigen.

Marlon Moraes (MMA 23-7-1/UFC 5-3-0) werd na lang onderhandelen door de UFC in 2017 gecontracteerd. Moraes is van oorsprong een Braziliaan, maar traint al jaren in de Verenigde Staten. Moraes was een van dé topvechters van de WSOF organisatie. Daar debuteerde Moraes tijdens het eerste evenement van de organisatie in 2012 met een 7-4-1 record. Tijdens zijn eerste vier gevechten voor de WSOF organisatie versloeg Moraes onder meer voormalig WEC Bantamweight Kampioen Miguel Torres. Ook werden Tyson Nam en Carson Beebe verslagen. Tijdens WSOF 9 in Maart 2014 veroverde Moraes de WSOF Bantamweight Titel door via Unanimous Decision te winnen van Josh Rettinghouse. Vervolgens werd ook gewonnen van Cody Bollinger, echter was dit niet voor de titel omdat Bollinger de gewichtslimiet overschreed. Tussen Februari 2015 en December 2016 wist Moraes met succes vijfmaal zijn belt te verdedigen. Onder meer Josenaldo Silva, Sheymon Moraes en Josh Hill werden verslagen. Moraes besloot vervolgens zijn contract bij de WSOF organisatie niet te verlengen en hoopte op een belletje van de UFC. Dit gebeurde waardoor hij in Juni 2017 zijn UFC debuut maakte tegen landgenoot Raphael Assuncao. In een zeer gelijkwaardige partij viel het kwartje de kant op van Assuncao via Split Decision. Moraes had op dat moment een winstreak van dertien gevechten, en had sinds 2011 niet meer verloren. Moraes keerde vervolgens tijdens UFC Norfolk terug tegen John Dodson. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Moraes die er met een controversiële Split Decision met de winst vandoor ging. Moraes keerde vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 al terug in de Octagon. Op short notice als vervanger van Rani Yahya nam Moraes het op tegen Aljamain Sterling. Moraes wilde een highkick landen, maar raakte met zijn knie vol de kin van Sterling. Sterling ging zwaar KO, en Moraes wist een overwinning en de Performance of the Night bonus bij te schrijven. Moraes werd vervolgens tijdens het Main Event van UFC Utica in Juni 2018 gekoppeld aan Jimmie Rivera. Moraes wist het gevecht na iets meer dan 30 seconden te beslissen via een headkick en daarop volgende stoten. Hierdoor kreeg Moraes in Februari 2019 de kans om zijn debuutverlies goed te maken. Tijdens UFC Fortaleza stond de #1 contenderspot op het spel tegen landgenoot Raphael Assuncao. Moraes wist ditmaal te overtuigen en won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Moraes zou vervolgens in Juni 2019 de kans krijgen om voor de vacante titel te vechten tegen Henry Cejudo. Na een sterke eerste ronde van de Braziliaan was de pijp leeg en nam Cejudo de partij over. Cejudo finishte Moraes uiteindelijk laat in de derde ronde via TKO. Moraes keerde vervolgens in December 2019 terug in de Octagon tegen MMA legende Jose Aldo. In een close gevecht won Moraes via een controversiële Split Decision. De Braziliaan werd vervolgens in Oktober 2020 gematcht tegen Cory Sandhagen. Moraes verloor de partij via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Rob Font (MMA 17-4/UFC 7-3) maakte in de zomer van 2014 zijn debuut in de UFC. Font zou het in eerste instantie opnemen tegen Douglas Silva de Andrade, maar door een blessure werd de Braziliaan vervangen door George Roop. Font wist veteraan George Roop al in de eerste ronde te stoppen via een KO. Door blessures duurde het vervolgens anderhalf jaar voordat we Font terug zagen. In Boston werd debutant Joey Gomez in de tweede ronde verslagen via (T)KO. In zijn voorlaatste gevecht in de UFC verloor Font door middel van een Unanimous Decision tegen John Lineker (op dat moment een van de topcontenders in de Bantamweight divisie). Font zou op 8 Oktober 2016 vechten in Manchester tegen Ian Entwistle. Entwistle raakte echter door weightcutting ziek, en het gevecht werd één dag van tevoren afgelast. Vervolgens werd Font ingepland in December 2016 tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Helaas raakte Perez geblesseerd en moest verstek laten gaan. De UFC gaf Matt Schnell een week voor het gevecht de kans om het op short notice op te nemen tegen Font. Font zou weinig moeite hebben met Schnell en de American Top Team vechter finishen via TKO in de eerste ronde. Font wist deze overwinning een uitstekend vervolg te geven. Tijdens International Fight Week 2017 nam Font het op tegen de Braziliaan Douglas Silva de Andrade. Font wist Silva de Andrade in de tweede ronde via Guillotine Choke Submission te finishen en daarmee de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Font werd vervolgens gematcht tegen de Braziliaan Pedro Munhoz. Munhoz bekend om zijn zeer sterke Guillotine Choke Submission wist ook ditmaal te winnen via deze methode. Munhoz stopte Font in de eerste ronde. Font keerde vervolgens terug tijdens UFC 220 in Boston. Font versloeg de Braziliaan Thomas Almeida voor eigen publiek via TKO in de tweede ronde. Vervolgens kreeg Font tijdens UFC 226 in Juli 2018 de sterke Raphael Assuncao tegenover zich. Assuncao bleek een maatje te groot en domineerde het gevecht van begin tot einde. De Braziliaan won via Unanimous Decision. Font keerde vervolgens echter sterk terug tijdens UFC Milwaukee. Font versloeg Sergio Pettis via Unanimous Decision. Vervolgens zou Font tijdens UFC Greenville in Juni 2019 vechten tegen Cody Stamann. Echter raakte Stamann geblesseerd en werd John Lineker aangewezen als nieuwe tegenstander en krijgt Lineker de kans om een rekening uit het verleden te effenen. Echter kwam het niet zo ver. Lineker werd door de medische staf niet goedgekeurd nadat hij een scheur in zijn wenkbrauw had. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Font maakte vervolgens bijna een jaar na zijn laatste partij tegen Pettis tijdens UFC Washington zijn opwachting tegen Ricky Simón. In een zeer attractieve partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Font via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »