breaking news

Marlon Moraes vs. Cory Sandhagen bevestigd voor Main Event op 10 oktober

August 22nd, 2020 | by Redactie
Marlon Moraes vs. Cory Sandhagen bevestigd voor Main Event op 10 oktober
UFC
0

Voormalig titeluitdager Marlon Moraes keert terug in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen Cory Sandhagen tijdens het Main Event van een UFC evenement dat plaats zal vinden op 10 oktober. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Combate wist eerder al een mondeling akkoord te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

Marlon Moraes (MMA 23-6-1/UFC 5-2-0) werd na lang onderhandelen door de UFC in 2017 gecontracteerd. Moraes is van oorsprong een Braziliaan, maar traint al jaren in de Verenigde Staten. Moraes was een van dé topvechters van de WSOF organisatie. Daar debuteerde Moraes tijdens het eerste evenement van de organisatie in 2012 met een 7-4-1 record. Tijdens zijn eerste vier gevechten voor de WSOF organisatie versloeg Moraes onder meer voormalig WEC Bantamweight Kampioen Miguel Torres. Ook werden Tyson Nam en Carson Beebe verslagen. Tijdens WSOF 9 in Maart 2014 veroverde Moraes de WSOF Bantamweight Titel door via Unanimous Decision te winnen van Josh Rettinghouse. Vervolgens werd ook gewonnen van Cody Bollinger, echter was dit niet voor de titel omdat Bollinger de gewichtslimiet overschreed. Tussen Februari 2015 en December 2016 wist Moraes met succes vijfmaal zijn belt te verdedigen. Onder meer Josenaldo Silva, Sheymon Moraes en Josh Hill werden verslagen. Moraes besloot vervolgens zijn contract bij de WSOF organisatie niet te verlengen en hoopte op een belletje van de UFC. Dit gebeurde waardoor hij in Juni 2017 zijn UFC debuut maakte tegen landgenoot Raphael Assuncao. In een zeer gelijkwaardige partij viel het kwartje de kant op van Assuncao via Split Decision. Moraes had op dat moment een winstreak van dertien gevechten, en had sinds 2011 niet meer verloren. Moraes keerde vervolgens tijdens UFC Norfolk terug tegen John Dodson. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Moraes die er met een controversiële Split Decision met de winst vandoor ging. Moraes keerde vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 al terug in de Octagon. Op short notice als vervanger van Rani Yahya nam Moraes het op tegen Aljamain Sterling. Moraes wilde een highkick landen, maar raakte met zijn knie vol de kin van Sterling. Sterling ging zwaar KO, en Moraes wist een overwinning en de Performance of the Night bonus bij te schrijven. Moraes werd vervolgens tijdens het Main Event van UFC Utica in Juni 2018 gekoppeld aan Jimmie Rivera. Moraes wist het gevecht na iets meer dan 30 seconden te beslissen via een headkick en daarop volgende stoten. Hierdoor kreeg Moraes in Februari 2019 de kans om zijn debuutverlies goed te maken. Tijdens UFC Fortaleza stond de #1 contenderspot op het spel tegen landgenoot Raphael Assuncao. Moraes wist ditmaal te overtuigen en won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Moraes zou vervolgens in Juni 2019 de kans krijgen om voor de vacante titel te vechten tegen Henry Cejudo. Na een sterke eerste ronde van de Braziliaan was de pijp leeg en nam Cejudo de partij over. Cejudo finishte Moraes uiteindelijk laat in de derde ronde via TKO. Moraes keerde vervolgens in December 2019 terug in de Octagon tegen MMA legende Jose Aldo. In een close gevecht won Moraes via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Cory Sandhagen (MMA 12-2/UFC 5-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015. Sandhagen die voor Elevation Fight Team uitkomt wordt gezien als een groot talent in Amerikaanse MMA scene. Sandhagen begon zijn carrière met vijf overwinningen waaronder twee daarvan bij het hoog aangeschreven RFA. Nadat de RFA samen ging met Legacy Fighting ontstond in 2017 de gloednieuwe LFA. Sandhagen vocht zijn LFA debuut tegen Jamal Emmers maar verloor via Unanimous Decision. Echter wist Sandhagen in zijn daaropvolgende twee gevechten voor de organisatie zich te revancheren. Zo won hij via TKO in de eerste ronde van Toninho Gavinho, en flikte hij datzelfde kunstje opnieuw tegen Jose Aguayo. Sandhagen werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en mocht acht dagen later (Januari 2018) al zijn debuut maken tijdens UFC Charlotte tegen Austin Arnett. Sandhagen vocht sterk en versloeg Arnett via TKO in de tweede ronde. Sandhagen ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar de Bantamweight divisie. Tijdens UFC Lincoln in Augustus 2018 trof hij daar de Braziliaan Iuri Alcantara. Alcantara wist Sandhagen vroeg aan te slaan en leek hem via een Armbar Submission te gaan finishen. Echter kwam Sandhagen op miraculeuze wijze los en wist in het vervolg Alcantara compleet te domineren met ground and pound. Uiteindelijk werd het gevecht via TKO in het voordeel van Sandhagen beslist vroeg in de tweede ronde. Beide mannen hielden er de Fight of the Night bonus aan over. Sandhagen zou vervolgens in Januari 2019 terugkeren in de Octagon tegen Thomas Almeida. Echter werd Almeida niet goedgekeurd door de doktoren en werd John Lineker als vervanger aangewezen. Helaas viel vervolgens John Lineker geblesseerd uit. Hierdoor werd Sandhagen gekoppeld aan promotionele nieuwkomer Mario Bautista. Sandhagen had weinig moeite met de ongeslagen Bautista. Via Armbar Submission in de eerste ronde pakte Sandhagen zijn derde achtereenvolgende overwinning in de Octagon. Vervolgens werd het gevecht tegen John Lineker alsnog ingepland tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Sandhagen vocht sterk en versloeg de Braziliaan via Split Decision. Vervolgens kreeg Sandhagen van de UFC de kans om te vechten voor een Top 5 klassering. Tijdens UFC 241 in Anaheim nam Sandhagen het op tegen Raphael Assuncao. Sandhagen slaagde met vlag en wimpel voor de test en won via Unanimous Decision. Sandhagen zou vervolgens Frankie Edgar verwelkomen in de Bantamweight divisie in Januari 2020 tijdens UFC Raleigh. Echter werd Edgar door de UFC ten faveure van een ander gevecht van de card gehaald. Sandhagen kreeg geen nieuwe tegenstander aangeboden. Hierdoor keerde hij pas in Juni 2020 terug in de Octagon in een onofficiële #1 contenderpartij tegen Aljamain Sterling. Sandhagen verloor vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »