breaking news

Marlon Moraes maakt UFC debuut tegen Raphael Assunção in Rio de Janeiro

April 15th, 2017 | by Redactie

Zojuist is bekend geworden dat WSOF Bantamweight Kampioen Marlon Moraes dan eindelijk een gevecht (en dus ook een contract) bij de UFC te pakken heeft. In zijn debuut zal de Braziliaan het meteen opnemen tegen zijn hooggerankte landgenoot Raphael Assunção. Het Bantamweightgevecht zal plaatsvinden op 3 Juni 2017 in de Octagon van de Jeunesse Arena te Rio de Janeiro. Waarschijnlijk zal het gevecht deel uit maken van de Main Card van UFC 212.

Raphael Assunção (MMA 24-5/UFC 8-2) behoort al jaren tot de beste vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam na de overname van de WEC door de UFC de organisatie binnen. In 2011 maakte Assunção zijn debuut voor de UFC tegen Erik Koch. Assunção verloor via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Assunção een winstreak op te bouwen van maar liefst zeven gevechten. Onder andere Bryan Caraway, Pedro Munhoz en voormalig UFC Bantamweight Kampioen T.J.Dillashaw werden verslagen. Assunção raakte begin 2015 geblesseerd, waardoor een titelgevecht uitbleef. In Juli 2016 maakte Assunção zijn terugkeer in de Octagon. Een rematch tegen T.J.Dillashaw stond gepland. Dillashaw was beter en revancheerde zich voor zijn verlies een paar jaar eerder in Brazilië. Assunção stond vervolgens in December 2016 gepland tegen Aljamain Sterling. Echter kreeg Sterling geen licentie van de NYSAC om te vechten in verband met een kleine blessure. Het gevecht werd vervolgens begin dit jaar wel gevochten tijdens UFC on FOX 23 in Denver, Colorado. In een zeer competitief gevecht wist Assunção uiteindelijk via Split Decision de winst naar zich toe te trekken.

Marlon Moraes (MMA 18-4-1/UFC 0-0-0) is na David Branch en Magomed Bibulatov al de derde WSOF Kampioen die dit jaar aan het UFC roster is toegevoegd. Moraes in van oorsprong een Braziliaan, maar traint al jaren in de Verenigde Staten. Moraes was een van dé topvechters van de WSOF organisatie. Daar debuteerde Moraes tijdens het eerste evenement van de organisatie in 2012 met een 7-4-1 record. Tijdens zijn eerste vier gevechten voor de WSOF organisatie versloeg Moraes onder meer voormalig WEC Bantamweight Kampioen Miguel Torres. Ook werden Tyson Nam en Carson Beebe verslagen. Tijdens WSOF 9 in Maart 2014 veroverde Moraes de WSOF Bantamweight Titel door via Unanimous Decision te winnen van Josh Rettinghouse. Vervolgens werd ook gewonnen van Cody Bollinger, echter was dit niet voor de titel omdat Bollinger het gewichtslimiet overschreed. Tussen Februari 2015 en December 2016 wist Moraes met succes vijfmaal zijn belt te verdedigen. Onder meer Josenaldo Silva, Sheymon Moraes en Josh Hill werden verslagen. Moraes besloot vervolgens zijn contract bij de WSOF organisatie niet te verlengen en hoopte op een belletje van de UFC. Dit is gebeurd waardoor hij nu zijn UFC debuut zal maken. Moraes heeft op dit moment een winstreak van dertien gevechten, en heeft sinds 2011 niet meer verloren.

Comments are closed.

Translate »