breaking news

Markus Perez vs. Eric Spicely toegevoegd aan UFC evenement op 1 augustus

June 20th, 2020 | by Marcel Dorff
Markus Perez vs. Eric Spicely toegevoegd aan UFC evenement op 1 augustus
UFC
0

Voormalig LFA Middleweight kampioen Markus Perez keert terug in de Octagon. De Braziliaan zal het gaan opnemen tegen Eric Spicely op 1 augustus aanstaande. Het is op dit moment nog niet bekend waar het evenement zal gaan plaatsvinden. Beide vechters treffen elkaar in de Middleweight divisie. MMA Fighting wist eerder een mondeling akkoord tussen beide partijen te melden. Inmiddels is de partij bevestigd.

Markus Perez (MMA 11-3/UFC 2-3) is een Braziliaanse vechter die sinds 2013 actief is in het MMA. Perez wist zich vooral te laten gelden in regionale Braziliaanse promoties, maar werd al snel opgemerkt door sterke organisaties als Jungle Fight, Aspera FC & Thunder Fight. Bij die laatste organisatie wist hij in 2016 voormalig UFC vechter Paulo Thiago te verslaan via Split Decision en de belt te pakken. Vervolgens werd begin 2017 ook van Ildemar Alcantara gewonnen, waarna de LFA organisatie Perez contracteerde. Perez mocht voor de vacante Middleweight titel vechten tegen de Amerikaan Ian Heinisch. Perez versloeg de ongeslagen Heinisch via Arm Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Perez mocht vervolgens op short notice zijn debuut maken tegen de allereerste LFA Middleweight Kampioen namelijk Eryk Anders. Dit gebeurde tijdens UFC Fresno in December 2017. Anders was te sterk voor Perez via Unanimous Decision. Hierdoor verloor Perez zijn tot dan toe ongeslagen status. Perez kwam echter sterk voor de dag in Mei 2018. Voor eigen publiek werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gewonnen van James Bochnovic. Perez pakte hiermee zijn eerste overwinning in de Octagon. Perez pakte vervolgens in Augustus 2018 een short notice gevecht aan tegen Andrew Sanchez tijdens UFC Lincoln. Perez kwam te kort en verloor via Unanimous Decision. Perez pakte vervolgens een zeer goede overwinning. Tijdens UFC Fortaleza werd de ongeslagen Anthony Hernandez via Anaconda Choke Submission in de tweede ronde gefinisht. Perez zou het vervolgens tijdens UFC Greenville opnemen tegen de ongeslagen Deron Winn, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Perez werd vervolgens tijdens UFC São Paulo in November 2019 gekoppeld aan Jack Marshman. Echter trok de Welshman zich terug waardoor Wellington Turman de tegenstander werd. Turman was via Unanimous Decision te sterk voor Perez. Perez zou vervolgens in April 2020 tegen de Italiaan Alessio Di Chirico vechten. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Eric Spicely (MMA 12-5/UFC 2-5) kwam in 2016 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Spicely maakte zijn opwachting in TUF 23. Spicely won zowel zijn eliminatiegevecht als zijn kwartfinalegevecht, maar kwam in de halve finale te kort tegen de latere winnaar Andrew Sanchez. Spicely kreeg alsnog een kans in de UFC in Juli 2016 tegen de altijd goedlachse Sam Alvey. Spicely verloor via standing Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Ondanks dit vroege verlies kreeg Spicely een herkansing een paar maanden later in Brazilië. De Top 15 gerankte Thiago Santos was zijn tegenstander. In een van de grootste ”upsets” van het jaar wist Spicely het gevecht vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen in zijn voordeel. Spicely behaalde hiermee zijn eerste officiële UFC overwinning, en wist ook een langer verblijf voorlopig veilig te stellen. Dat verblijf kreeg een mooi vervolg in Januari 2017. Vroeg in de eerste ronde wist Spicely de Italiaan Alessio Di Chirico via Triangle Choke Submission te finishen. Hiermee had Spicely nu een winstreak van twee in de UFC. Deze werd helaas voor de Amerikaan niet naar drie uitgebreid. Antonio Carlos Junior bleek te sterk voor Spicely die via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde zijn meerdere moest erkennen in de BJJ Black Belt. Spicely keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale tegen Gerald Meerschaert. Spicely verloor het gevecht via TKO. Spicely verloor ook zijn daarop volgende gevecht tegen Darren Stewart in Mei 2018 tijdens UFC Liverpool. Hierdoor verloor Spicely zijn derde op een volgende partij en werd zijn contract ontbonden. Spicely tekende vervolgens bij de CES MMA organisatie en wist hier in 2019 zijn beide partijen in de eerste ronde te beslissen. Waaronder een overwinning tegen de sterke Caio Magalhaes. Spicely kreeg vervolgens zijn tweede kans bij de UFC. Hij pakte een short notice partij aan in Juni 2019 tegen de ongeslagen Deron Winn. In een vermakelijke partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Spicely via Unanimous Decision. Spicely zou vervolgens in Oktober 2019 vechten in Boston tegen Brendan Allen. Echter raakte Spicely geblesseerd waardoor hij noodgedwongen moest afzeggen. Spicely werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Columbus in Maart 2020 tegen Punahele Soriano. Echter trok Soriano zich terug waardoor Roman Kopylov de tegenstander werd. Uiteindelijk zou het gevecht niet plaatsvinden omdat het evenement werd gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »