breaking news

Markus Perez vervangt John Phillips tegen Eryk Anders tijdens UFC Fresno

November 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Combate journalist Raphael Marinho wist zojuist bekend te maken dat de Braziliaan Markus Perez zijn UFC debuut zal maken op short notice tijdens UFC Fight Night 123 in Fresno, Californië. De LFA Middleweight Kampioen vervangt John Phillips en zal het opnemen tegen Eryk Anders. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Save Mart Center. Het zal de ”Battle of the LFA Champions” worden. Anders was de allereerste Kampioen van de in 2017 opgerichte organisatie, Perez werd Kampioen nadat Anders vertrok naar de UFC. Beide mannen zijn nog ongeslagen.

Eryk Anders (MMA 9-0/UFC 1-0) is een ongeslagen vechter die in Juli dit jaar van de LFA organisatie afkwam. Anders pakte daar een maand eerder de allereerste titel in de Middleweight divisie door Brendan Allen via Unanimous Decision te verslaan. Anders verving op ”8 days notice” de Italiaan Alessio Di Chirico tegen de Braziliaanse MMA veteraan Rafael Natal. In een van de meest indrukwekkende debuutgevechten in 2017 wist Anders zijn tegenstander in de eerste ronde KO te slaan en op zeer indrukwekkende manier dus zijn allereerste overwinning in de Octagon te pakken. In December zou Anders aantreden tegen John Phillips, echter gaat deze partij niet door en zal hij het opnemen tegen de LFA Middleweight Kampioen Markus Perez. Anders komt uit Birmingham, Alabama waar hij ook traint bij Spartans Fitness MMA. Anders won van zijn negen partijen er zes via (T)KO, een via Submission en tweemaal moest de jury eraan te pas komen.

Markus Perez (MMA 9-0/UFC 0-0) is een ongeslagen Braziliaanse vechter die sinds 2013 actief is in het MMA. Perez wist zich vooral te laten gelden in regionale Braziliaanse promoties, maar werd al snel opgemerkt door sterke organisaties als Jungle Fight, Aspera FC & Thunder Fight. Bij die laatste organisatie wist hij in 2016 voormalig UFC vechter Paulo Thiago te verslaan via Split Decision en de belt te pakken. Vervolgens werd begin 2017 ook van Ildemar Alcantara gewonnen, waarna de LFA organisatie Perez contracteerde. Perez mocht voor de vacante Middleweight titel vechten tegen de Amerikaan Ian Heinisch. Perez versloeg de eveneens ongeslagen Heinisch via Arm Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Perez zal nu op short notice zijn debuut maken tegen de allereerste LFA Middleweight Kampioen namelijk Eryk Anders.

Comments are closed.

Translate »