breaking news

Mariya Agapova krijgt gewenste gevecht tegen Shana Dobson op 22 augustus

June 22nd, 2020 | by Redactie
Mariya Agapova krijgt gewenste gevecht tegen Shana Dobson op 22 augustus
UFC
0

De Kazakse Mariya Agapova maakt na een succesvol debuut eerder deze maand alweer in augustus haar terugkeer in de Octagon. Agapova daagde na haar overwinning Shana Dobson uit. Die partij gaat er ook komen. En wel op 22 augustus tijdens een UFC evenement dat plaats zal vinden op een nog nader te bepalen locatie. Echter lijkt het vrij zeker dat het UFC APEX in Las Vegas wederom het decor zal zijn. Beide vrouwen treffen elkaar in de Flyweight divisie. Combate meldde het gevecht.

Mariya Agapova (MMA 9-1/UFC 1-0) is een Kazakse vechtster die in 2015 haar professionele MMA carrière startte. Na overwinningen bij de WFCA, Fight Nights Global en Brave CF organisaties mocht Agapova in de zomer van 2019 haar opwachting maken tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Agapova nam het op tegen Tracy Cortez. Cortez was te sterk en versloeg Agapova via Unanimous Decision. Agapova tekende vervolgens een contract bij Invicta FC. Daar wist ze te imponeren met twee overwinningen, beiden beslist in de eerste ronde. Vervolgens zou Agapova vechten tegen Daiana Torquato. Echter moest ze zich terugtrekken in verband met een auto ongeluk. Agapova tekende vervolgens bij de UFC en zou deel uit maken van de UFC card in Kazachstan. Echter werd de card in Kazachstan gecanceld in verband met COVID-19. Hierdoor werd ze in Juni 2020 in Las Vegas gematcht tegen Melissa Gatto. Echter kon Gatto vervolgens het land niet binnenkomen in verband met visumproblemen. Hierdoor werd Hannah Cifers de nieuwe opponente. Agapova vocht zeer sterk en wist Cifers na een knockdown via Rear Naked Choke Submission te finishen. Agapova kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Shana Dobson (MMA 3-4/UFC 1-3) is sinds 2016 actief in het Pro-MMA circuit. Dobson was bij aanvang van het 26ste seizoen van TUF de grootste underdog. De UFC rankte haar als #16 van in totaal 16 vechtsters. Dobson wist van haar drie wedstrijden voordat ze aan TUF meedeed er twee te winnen. De enige verliespartij leed ze tegen de vrouw die tegen alle verwachtingen in de finale haalde van TUF 26 en vervolgens ook de titel won, namelijk Nicco Montaño. Dobson werd tijdens TUF 26 gematcht tegen de favoriet voor de eindzege Roxanne Modaferri. Modaferri, bekend om haar zeer sterke BJJ game wist Dobson in de eerste ronde via TKO te finishen. Dobson kreeg echter (net als de andere 15 vrouwen) een gevecht aangeboden door de UFC. Tijdens de TUF 26 Finale nam Dobson het op tegen Ariel Beck. Dobson won het gevecht via TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een zeer sterk UFC debuut. Dit sterk debuut kon ze echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Glendale in April 2018 kwam Dobson te kort via Unanimous Decision tegen Lauren Mueller. Dobson werd vervolgens tijdens UFC Beijing in November 2018 gekoppeld aan Yanan Wu. Echter moest ze om onbekende redenen verstek laten gaan. Dobson maakte vervolgens wel haar opwachting tijdens UFC 241 in Anaheim in Augustus 2019. Via een zeer dominante Unanimous Decision werd verloren van Sabina Mazo. Dobson zou vervolgens vechten tijdens UFC Auckland tegen Rachael Ostovich, maar kreeg in verband met een blessure van Ostovich de Braziliaanse Priscila Cachoeira tegenover zich. Dobson verloor binnen 40 seconden via KO.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.