breaking news

Marion Reneau treft Milana Dudieva in Belfast, Noord-Ierland

October 13th, 2016 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat Marion Reneau het zal opnemen tegen Milana Dudieva in Belfast. Het gevecht zal plaatsvinden op 19 November 2016 in de SSE Arena in Noord-Ierland.

Marion Reneau (MMA 6-3/UFC 2-2) kwam als 38 jarige vorig jaar de UFC binnen. Dana White vond haar te oud en eigenlijk niet goed genoeg voor de UFC. Reneau bleef White benaderen dat ze hem het tegendeel wilde bewijzen. Dit deed ze in haar debuut tegen Alexis Dufresne. Dufresne werd continu achterna gezeten door Reneau en door het niet ingrijpen van de dienstdoende scheidsrechter won Reneau via Unanimous Decision. Veruit haar grootste overwinning behaalde Reneau al een maand later. Jessica Andrade werd in de eerste ronde via Triangle Choke Submission verslagen. Vervolgens vocht Reneau in Augustus van 2015 tegen de latere kampioene Holly Holm. In een vrij matig gevecht won Holm uiteindelijk via Unanimous Decision. Tijdens haar laatste gevecht in Februari verloor Reneau een zeer controversiële beslissing tegen Ashlee Evans-Smith. Nu mag Reneau het opnemen tegen Milana Dudieva.

Milana Dudieva (MMA 11-4/UFC 1-1) is eindelijk na een afwezigheid van anderhalf jaar weer terug in de Octagon. Dudieva lastte een pauze in naar haar laatste gevecht omdat ze zwanger wilde worden. Dudieva is overigens destijds in het nieuws geweest dat ze trouwde met UFC Gloves aan. Dudieva is een Russische die in 2014 haar debuut maakte in China tegen Elizabeth Phillips. Dudieva won een zeer controversiële Split Decision. Phillips was woest en uitte dit ook op social media. De UFC wees vervolgens Phillips’ teamgenote Julianna Pena aan om te vechten tegen Dudieva. Dudieva verloor via TKO in de eerste ronde, en lastte dus een pauze in.

14686090_1342497289102747_274494328_n

Leave a Reply

Translate »