breaking news

Marco Polo Reyes vecht voor eigen publiek tegen Kyle Nelson tijdens UFC Mexico City

August 4th, 2019 | by Marcel Dorff
Marco Polo Reyes vecht voor eigen publiek tegen Kyle Nelson tijdens UFC Mexico City
UFC
0

De Mexicaan Marco Polo Reyes zal op 21 September 2019 zijn opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 159 in Mexico City, Mexico is de Canadees Kyle Nelson de tegenstander in de Featherweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Arena Ciudad de Mexico. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Marco Polo Reyes (MMA 8-6/UFC 4-3) kwam via TUF Latin America 2 de UFC binnen. Tijdens dat seizoen van TUF haalde Polo Reyes de halve finale, maar moest zijn meerdere erkennen in Horacio Gutierrez. Ondanks dit verlies (telt niet mee voor het Pro-Record) mocht Polo Reyes toch vechten, en wel op de Prelims van de TUF Latin America 2 Finale. Met een schitterende KO in de eerste ronde tegen Cesar Arzamendia wist Polo Reyes zijn UFC debuut glansrijk af te sluiten. De KO leverde hem een Performance of the Night bonus van $50.000 op. In zijn tweede gevecht voor de organisatie vocht Polo Reyes tegen Dong Hyun Kim II (niet te verwarren met de Welterweight vechter). In de allereerste Prelim van de avond gaven beide mannen een absolute show weg. Over en weer werden er klappen uitgedeeld, maar niemand leek op te geven. Totdat Polo Reyes in de derde ronde Kim perfect raakte. Opnieuw een KO overwinning en ditmaal kregen beiden de Fight of the Night bonus van $50.000 per persoon. Iets wat voor een allereerste prelim zéér opmerkelijk is, maar het was meer dan verdiend. Reyes mocht voor zijn derde UFC gevecht in zijn thuisland Mexico opdraven tegen Jason Novelli. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Reyes die er met de Split Decision winst vandoor ging. Vervolgens werd de Mexicaan tijdens UFC 211 aan James Vick gekoppeld. Vick bleek een maatje te groot en bracht Reyes zijn eerste verliespartij binnen de organisatie toe via TKO in de eerste ronde. Reyes wist echter in zijn daarop volgende partij zijn eerder nog stijgende lijn weer te grijpen. Tegen Matt Frevola werd in Januari 2018 gewonnen via KO in de eerste ronde. Reyes kreeg hiervoor de Performance oof the Night bonus. Reyes werd vervolgens zes maanden geschorst na een USADA overtreding. Hierdoor keerde de Mexicaan in Februari 2019 pas terug in de Octagon. Tijdens UFC Praag was echter Damir Hadzovic via TKO in de tweede ronde te sterk. En in Juni 2019 kon Reyes wederom niet overtuigen. Ditmaal werd snel in de eerste ronde via TKO verloren van Drew Dober. Reyes traint inmiddels al een tijdje bij Alliance MMA samen met voormalig UFC Bantamweight Kampioen Dominick Cruz.

Embed from Getty Images

Kyle Nelson (MMA 12-3/UFC 0-2) is een Canadese MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA carrière startte. Nelson bleef ongeslagen in zijn eerste zes partijen. Na vervolgens een verlies te hebben geleden voor de TXC Legends titel wist Nelson wel de Elite 1 MMA titel te pakken. Hierna volgden onder meer overwinningen tegen voormalig TUF winnaar Jonathan Brookins en Khama Worthy. In November 2018 wist Nelson zijn tegenstander Morteza Rezaei te verslaan. Nelson pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Carlos Diego Ferreira tijdens UFC 231 in Toronto in December 2018. Na een goede eerste ronde verloor Nelson uiteindelijk via TKO in de tweede ronde. Nelson ging vervolgens omlaag naar de Featherweight divisie. Tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 nam hij het op tegen Matt Sayles. Sayles was te sterk en versloeg Nelson in de derde ronde via Arm-Triangle Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »