breaking news

Marcin Prachnio vs. Ike Villanueva toegevoegd aan UFC evenement op 26 juni

May 6th, 2021 | by Redactie
Marcin Prachnio vs. Ike Villanueva toegevoegd aan UFC evenement op 26 juni
UFC
0

Op 26 juni aanstaande keert Marcin Prachnio terug in de Octagon. De Light-Heavyweight vechter die wordt getraind door Martijn de Jong en Vincent Latoel gaat het opnemen tegen Ike Villanueva. Beide mannen treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Het gevecht werd eerder al bekend gemaakt door Cageside Press, inmiddels is het nieuws bevestigd.

Marcin Prachnio (MMA 14-5/UFC 1-3) is een Poolse MMA vechter die traint bij Tatsujin Dojo in Indonesië. Prachnio was een van de grotere namen bij de ONE Championship organisatie. Nadat Prachnio in 2015 de FFC titel won werd hij gecontracteerd door ONE Championship. Prachnio won zijn eerste drie gevecht binnen de organisatie, waarna hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen Vitaly Bigdash in de Middleweight divisie. Helaas voor Prachnio raakte hij geblesseerd waardoor hij niet zou vechten voor de titel. Prachnio maakte nog eenmaal zijn opwachting voor ONE Championship tegen Gilbert Galvao. Via KO vroeg in de eerste ronde pakte Prachnio zijn vierde opeenvolgende overwinning voor de organisatie. Met een winstreak van acht gevechten zou Prachnio in Februari 2018 zijn UFC debuut maken tegen Jake Collier. Echter raakte Collier geblesseerd en was Sam Alvey de nieuwe tegenstander. Alvey versloeg Prachnio via KO in de eerste ronde. Helaas kon Prachnio ook in zijn tweede UFC partij geen overwinning pakken. Via KO in de eerste ronde werd in September 2018 verloren van Magomed Ankalaev. Prachnio vocht vervolgens bijna twee jaar niet. In Augustus 2020 keerde hij terug in de Octagon tegen Mike Rodriguez. Wederom verloor Prachnio via KO in de eerste ronde. De Pool zou vervolgens een allerlaatste kans van de UFC krijgen in Januari 2021 tegen Khalil Rountree Jr. Prachnio leek eindelijk zijn ritme te vinden en pakte via Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de UFC.

Embed from Getty Images

Ike Villanueva (MMA 16-11/UFC 0-2) begon zijn Pro-MMA carrière in 2008. Villanueva vocht veel partijen in het regionale circuit van Texas. Tot en met 2017 vocht Villanueva in de Middleweight divisie. Zo wist hij onder meer partijen te winnen bij Legacy FC en Fury FC. Ook won Villanueva zijn Bellator MMA debuut in 2016. Het zou bij die ene partij blijven voor Bellator. Vanaf 2019 vecht Villanueva in de Heavyweight divisie. Na een overwinning bij Fury FC tegen Juan Torres mocht Villanueva voor de Heavyweight titel vechten tegen UFC veteraan Roger Narvaez. Villanueva won de partij in de eerste ronde via KO. Die titel werd uiteindelijk eenmaal succesvol verdedigd. Ook UFC veteraan Rashad Coulter werd in de eerste ronde verslagen. Villanueva maakte vervolgens in Mei 2020 zijn UFC debuut tegen Chase Sherman. Villanueva verloor de partij via TKO in de tweede ronde. Vervolgens zou Villanueva vechten tegen Jorge Gonzalez in Augustus 2020. Echter werd Gonzalez van de partij gehaald en vervangen door Jordan Wright. Villanueva verloor via TKO in de eerste ronde. Villanueva wist dat vervolgens alarmfase 1 was afgegaan. De Amerikaan moest zijn partij tegen Vinicius Moreira in Januari 2021 winnen om actief te blijven binnen de UFC. Villanueva won via KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »