breaking news

Marcin Prachnio treft ongeslagen Azamat Murzakanov tijdens UFC evenement op 20 november

September 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Marcin Prachnio treft ongeslagen Azamat Murzakanov tijdens UFC evenement op 20 november
UFC
0

De Pool Marcin Prachnio heeft in de UFC eindelijk een stijgende lijn te pakken. De vechter die getraind wordt door Martijn de Jong en Vincent Latoel gaat tijdens zijn zesde UFC partij op 20 november het opnemen tegen UFC debutant en ongeslagen vechter Azamat Murzakanov in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas. De UFC maakte de partij bekend afgelopen nacht tijdens de uitzending van de DWCS.

Marcin Prachnio (MMA 15-5/UFC 2-3) is een Poolse MMA vechter die traint bij Tatsujin Dojo in Indonesië. Prachnio was een van de grotere namen bij de ONE Championship organisatie. Nadat Prachnio in 2015 de FFC titel won werd hij gecontracteerd door ONE Championship. Prachnio won zijn eerste drie gevecht binnen de organisatie, waarna hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen Vitaly Bigdash in de Middleweight divisie. Helaas voor Prachnio raakte hij geblesseerd waardoor hij niet zou vechten voor de titel. Prachnio maakte nog eenmaal zijn opwachting voor ONE Championship tegen Gilbert Galvao. Via KO vroeg in de eerste ronde pakte Prachnio zijn vierde opeenvolgende overwinning voor de organisatie. Met een winstreak van acht gevechten zou Prachnio in Februari 2018 zijn UFC debuut maken tegen Jake Collier. Echter raakte Collier geblesseerd en was Sam Alvey de nieuwe tegenstander. Alvey versloeg Prachnio via KO in de eerste ronde. Helaas kon Prachnio ook in zijn tweede UFC partij geen overwinning pakken. Via KO in de eerste ronde werd in September 2018 verloren van Magomed Ankalaev. Prachnio vocht vervolgens bijna twee jaar niet. In Augustus 2020 keerde hij terug in de Octagon tegen Mike Rodriguez. Wederom verloor Prachnio via KO in de eerste ronde. De Pool zou vervolgens een allerlaatste kans van de UFC krijgen in Januari 2021 tegen Khalil Rountree Jr. Prachnio leek eindelijk zijn ritme te vinden en pakte via Unanimous Decision zijn eerste overwinning in de UFC. Prachnio wist vervolgens in Juni 2021 voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak te pakken. Via Body Kick TKO in de tweede ronde won hij van Ike Villanueva. Het leverde Prachnio de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Azamat Murzakanov (MMA 10-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die zijn debuut maakte in 2010. Echter vocht hij vervolgens liefst vijf jaar niet. In 2015 keerde hij terug en pakte hij overwinning tegen onder meer Alexey Sidorenko en Andre Muniz. Met een 7-0 record tekende Murzakanov in 2017 bij de UFC. Murzakanov zou zijn debuut maken tegen Joachim Christensen, maar raakte geblesseerd. Vervolgens testte Murzakanov positief voor verboden middelen en werd twee jaar geschorst door USADA. Hierdoor liet de UFC hem gaan. Murzakanov vocht vervolgens bij Brave CF in het Open Weight toernooi. Daar werd gewonnen van Guto Inocente en in de finale van Mohammad Fakhreddine waardoor Murzakanov de titel won. Murzakanov kreeg tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series vervolgens een tweede kans bij de UFC. Murzakanov greep die kans via KO in de eerste ronde tegen de Braziliaan Matheus Scheffel. Dana White kwam gelijk over de brug met een contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »