breaking news

Marcin Prachnio maakt UFC debuut tegen Jake Collier tijdens UFC Orlando

December 7th, 2017 | by Marcel Dorff

Vanochtend meldden we al dat Marcin Prachnio een UFC contract had getekend en op 24 Februari 2018 tijdens UFC on FOX 28 zijn opwachting zou maken in de Octagon van het Amway Center te Orlando, Texas. De Amerikaan Jake Collier werd genoemd als mogelijke tegenstander van de Tatsujin Dojo vechter. Inmiddels hebben meerdere Poolse (betrouwbare) websites bevestigd dat Prachnio vs. Collier een done deal is voor het evenement in Orlando. Beide mannen treffen elkaar in de Light-Heavyweight divisie op de Preliminary Card.

Jake Collier (MMA 11-4/UFC 3-3) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC. In Brazilië verloor de Amerikaan van de Braziliaan Vitor Miranda via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later had Collier wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Via Split Decision werd Ricardo Abreu verslagen. Vervolgens verloor Collier via TKO van de Chinees Dongi Yang in Zuid-Korea. Hierna volgde de tot nog toe grootste overwinning voor Collier binnen de UFC. Zo werd Alberto Uda via TKO in de tweede ronde verslagen. Dit leverde Collier de Performance of the Night bonus op. Daarna nam Collier het op tegen Devin Clark in Kansas City. Dit werd voor Collier het eerste gevecht op Light Heavyweight in de UFC. Echter was dit debuut geen succesvolle en verloor hij via een Unanimous Decision. Collier keerde vervolgens terug tijdens UFC Norfolk in November 2017. Collier wist via Unanimous Decision de Braziliaan Marcel Fortuna te verslaan.

Marcin Prachnio (MMA 13-2/UFC 0-0) is een Poolse MMA vechter die traint bij Tatsujin Dojo in Indonesië. Prachnio was een van de grotere namen bij de ONE Championship organisatie. Nadat Prachnio in 2015 de FFC titel won werd hij gecontracteerd door ONE Championship. Prachnio won zijn eerste drie gevecht binnen de organisatie, waarna hij een titelgevecht kreeg aangeboden tegen Vitaly Bigdash in de Middleweight divisie. Helaas voor Prachnio raakte hij geblesseerd waardoor hij niet zou vechten voor de titel. Prachnio maakte nog eenmaal zijn opwachting voor ONE Championship tegen Gilbert Galvao. Via KO vroeg in de eerste ronde pakte Prachnio zijn vierde opeenvolgende overwinning voor de organisatie. Met een winstreak van acht gevechten zal Prachnio in Februari 2018 zijn UFC debuut maken tegen Jake Collier.

Comments are closed.

Translate »