breaking news

Marcin Held krijgt gevecht in eigen land tegen Teemu Packalén tijdens UFC Gdansk

August 23rd, 2017 | by Marcel Dorff

Gustavo Lima van MMA Brasil wist bekend te maken dat de Pool Marcin Held het op 21 Oktober 2017 tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk zal opnemen tegen de Fin Teemu Packalén. Eerder werd al bekend dat Held op de Gdansk card zou vechten, echter was zijn tegenstander destijds nog niet bekend. Beide Lightweights treffen elkaar in de Octagon van de Ergo Arena. Het is niet duidelijk of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card, al zou recordgewijs het eerste het meest logisch zijn.

Teemu Packalén (MMA 8-2/UFC 1-2) kwam in 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De Fin had een 7-0 record met een 100% finish ratio. Hij nam het tijdens zijn debuut op in Glasgow tegen de Fransman Mickael Lebout. Helaas voor Packalén was de Fransman over drie rondes via Unanimous Decision te sterk waardoor Packalén zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Packalén zou zich echter in Februari 2016 op fenomenale wijze revancheren voor zijn verlies 7 maanden eerder. Zo wist hij de Fransman Thibault Gouti knockdown te slaan en het gevecht binnen 20 seconden te finishen via een Guillotine Choke Submission. Dit leverde de Fin de Performance of the Night bonus op. Packalén keerde pas begin 2017 terug in de Octagon. Tijdens UFC Londen was de Engelsman Marc Diakiese zijn tegenstander. Diakiese had slechts 30 seconden nodig om Packalén via KO te verslaan.

Marcin Held (MMA 22-6/UFC 0-3) is voor de hardcore MMA fan geen onbekende. De Pool was al jaren een van de grootste talenten in de Lightweight divisie van Bellator MMA. Held is nu 25 jaar oud, maar startte al vanaf zijn 16de met zijn professionele MMA carrière. Held vocht eenmaal voor de Lightweight Titel in Bellator MMA. Eind November 2015 was Will Brooks (inmiddels ook UFC vechter) te sterk voor Marcin Held. Held is zeer sterk op de grond. Zo heeft de Pool meerdere grappling & BJJ toernooien op zijn naam staan. Held heeft onder meer overwinningen op bekende namen als Patricky Freire, Rich Clementi, Alexander Sarnavskiy, Ryan Healy, Dave Jansen & Phillipe Nover. Zijn enige verliespartijen kwamen tegen Lukasz Sajewski (inmiddels UFC), Will Brooks (inmiddels UFC en Voormalig Bellator Kampioen), Michael Chandler (Huidig Bellator Kampioen) & Dave Jansen (inmiddels gerevancheerd). Inmiddels heeft Held driemaal voor de UFC gevochten. Tijdens UFC Fight Night Mexico in November 2016 verloor Held in een competitief gevecht van Diego Sanchez. Begin dit jaar zagen we Held voor de tweede maal in actie tegen MMA veteraan Joe Lauzon. Joe Lauzon zou een zeer contoversiële Split Decision winnen. Lauzon gaf toe na het gevecht dat Held de winnaar had moeten zijn. Ondanks dit gegeven moest Held nog altijd op zoek naar zijn eerste overwinning in de Octagon. Tijdens UFC Stockholm in Mei dit jaar stond de Bosniër Damir Hadzovic tegenover Held. Held domineerde de eerste twee rondes, maar liep vol in een knie van Hadzovic aan het begin van de derde ronde. Hierdoor ging Held zwaar KO en wacht hij nog steeds op zijn eerste overwinning in de Octagon.

Translate »