breaking news

Marcelo Rojo vervangt Timur Valiev tegen Daniel Santos tijdens UFC evenement op 16 oktober

September 17th, 2021 | by Marcel Dorff
Marcelo Rojo vervangt Timur Valiev tegen Daniel Santos tijdens UFC evenement op 16 oktober
UFC
0

Marcelo Rojo heeft een short notice partij aangenomen. De Argentijn zal op 16 oktober in actie gaan komen. Hij vervangt Timur Valiev en treft promotionele nieuwkomer Daniel “Willycat” Santos in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in Las Vegas. ESPN Deportes meldde de verandering.

Marcelo Rojo (MMA 16-7/UFC 0-1) maakte in 2011 zijn professionele MMA debuut. Rojo vocht op enkele uitstapje na in zijn eerste vier jaar als prof vooral in het Zuid-Amerikaanse MMA circuit. Met een 10-4 record tekende hij in 2017 (na anderhalf jaar niet gevochten te hebben) bij de Mexicaanse Combate Americas organisatie. Rojo groeide door zijn harde stijl uit tot een van de publiekslievelingen van de organisatie. Ondanks een 6-2 record voor de organisatie vocht de Argentijn nooit voor een titel. Nadat de UFC in Februari 2021 een tegenstander nodig had om het op short notice op te nemen tegen Raoni Barcelos werd Rojo gecontracteerd. Echter moest Barcelos de partij afzeggen na een positieve COVID-19 test. Rojo zou in Maart 2021 alsnog zijn debuut maken. In een fantastische partij werd in de derde ronde via TKO verloren van Charles Jourdain. Rojo werd vervolgens in Augustus 2021 gekoppeld aan Kevin Croom. Echter trok Croom zich terug en werd Jonathan Martinez de nieuwe tegenstander. Martinez zou echter een slechte weightcut hebben en van de partij gehaald worden.

Embed from Getty Images

Daniel Santos (MMA 10-1/UFC 0-0), in Brazilië beter bekend als Daniel “Willycat”, is een Braziliaanse MMA vechter die in 2013 zijn professionele carrière startte. Santos baarde opzien in het regionale Braziliaanse circuit in zijn eerste drie jaar als prof. Zo won hij zijn eerste zeven partijen en werden onder meer Irwing Machado en Cleverson Silva verslagen. Dit trok de aandacht van de ACB (huidig ACA) organisatie. In 2018 debuteerde Santos met een Majority Decision overwinning tegen Dukvakha Astamirov. Vervolgens ging de partij tegen Murad Kalamov verloren en verliet Santos de ACA. Santos keerde terug naar Brazilië waar hij Henrique Fantini via een Spinning Back Kick KO wist te verslaan. “Willycat” tekende vervolgens bij Brave CF. Slechts een keer vocht hij voor de organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd gewonnen van Nizambek Zhunusov. Uiteindelijk tekende Santos in Augustus 2021 bij de UFC. Santos zou het opnemen tegen Timur Valiev. Echter trok de Dagestani zich terug en werd Marcelo Rojo de tegenstander.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »