breaking news

Marcelo Rojo vervangt Steve Garcia Jr. tegen Charles Jourdain op 13 maart

February 25th, 2021 | by Marcel Dorff
Marcelo Rojo vervangt Steve Garcia Jr. tegen Charles Jourdain op 13 maart
UFC
0

De Argentijn Marcelo Rojo gaat op short notice zijn UFC debuut maken. Op 13 maart aanstaande vervangt hij Steve Garcia Jr. die om onbekende redenen niet zal vechten tegen Charles Jourdain. Rojo en Jourdain treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas in de Featherweight divisie. Entre Rounds bracht het nieuws als eerste naar buiten.

Charles Jourdain (MMA 10-3-1/UFC 1-2-1) is een Canadese MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Jourdain werd na een overwinning al gecontracteerd door de prestigieuze Canadese TKO organisatie. Jourdain won zijn eerste vier gevechten voor de organisatie allemaal voortijdig waarna hij voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen TJ Laramie. Laramie was via Unanimous Decision te sterk. Jourdain wist echter vervolgens wederom een goede streak neer te zetten van twee gevechten. Hierdoor kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te mogen vechten, ditmaal tegen Alex Morgan. Jourdain versloeg Morgan via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Jourdain zou vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Jesse Ronson. Echter had Ronson een huidinfectie waardoor Jourdain vocht voor de Interim Lightweight titel tegen Damien Lapilus. Jourdain won via KO in de vijfde ronde en maakte op short notice zijn debuut in de UFC tegen Desmond Green. Jourdain verloor de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou Jourdain het opnemen tijdens UFC Busan in December 2019 tegen Doo Ho Choi. Jourdain was de grootste underdog op de card, maar pakte via TKO in de tweede ronde de overwinning. Het leverde Jourdain de Performance of the Night bonus op. Jourdain kon zijn overwinning geen goed vervolg geven. In Juni 2020 werd in een competitief gevecht verloren via Split Decision van Andre Fili. Drie maanden later keerde Jourdain alweer terug in de Octagon. Tegenstander Joshua Culibao werd niet verslagen. De partij eindigde onbeslist. Jourdain werd vervolgens in Maart 2021 gematcht tegen Steve Garcia Jr. Echter trok Garcia Jr. zich terug en werd vervangen door Marcelo Rojo.

Embed from Getty Images

Marcelo Rojo (MMA 16-6/UFC 0-0) maakte in 2011 zijn professionele MMA debuut. Rojo vocht op enkele uitstapje na in zijn eerste vier jaar als prof vooral in het Zuid-Amerikaanse MMA circuit. Met een 10-4 record tekende hij in 2017 (na anderhalf jaar niet gevochten te hebben) bij de Mexicaanse Combate Americas organisatie. Rojo groeide door zijn harde stijl uit tot een van de publiekslievelingen van de organisatie. Ondanks een 6-2 record voor de organisatie vocht de Argentijn nooit voor een titel. Nadat de UFC in Februari 2021 een tegenstander nodig had om het op short notice op te nemen tegen Raoni Barcelos werd Rojo gecontracteerd. Echter moest Barcelos de partij afzeggen na een positieve COVID-19 test. Rojo zal nu in Maart 2021 alsnog zijn debuut maken.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »