breaking news

Marcelo Golm valt in voor Luis Henrique de Oliveira tegen Tim Johnson tijdens UFC Belem

December 7th, 2017 | by Redactie

Het gevecht in de Heavyweight divisie tussen Tim Johnson en Luis Henrique de Oliveira was nog maar 4 dagen bekend. Echter is de Oliveira geblesseerd geraakt. Hierdoor heeft de UFC zijn landgenoot Marcelo Golm aangewezen om het op te nemen tegen Tim Johnson. Beide mannen ontmoeten elkaar tijdens UFC Fight Night 125 in Belem, Pará, Brazilië op 3 Februari 2018. Het gevecht vind plaats in de Octagon van de Arena Guilherme Paraense.

Timothy Johnson (MMA 11-4/UFC 3-3) is sinds April 2015 actief binnen de UFC. In zijn eerste partij won hij tegen Shamil Abdurakhimov via TKO. Zijn tweede partij verloor hij tegen Jared Rosholt via Unanimous Decision. Vervolgens revancheerde Johnson zich via een Unanimous Decision overwinning tegen de Poolse nieuwkomer Marcin Tybura. Eind vorig jaar vocht Johnson op de UFC Belfast card tegen de voormalig Bellator MMA Kampioen Alexander Volkov. Volkov won via een zeer controversiële Split Decision. Johnson staat bekend als een goede worstelaar. En dat liet hij opnieuw zien eerder dit jaar. Zo versloeg Johnson via Split Decision de Pool Daniel Omielanczuk in Londen. Echter kon Johnson die overwinning geen goed vervolg geven. De Amerikaan verloor in de eerste ronde van de Braziliaanse nieuwkomer Junior Albini tijdens UFC Long Island via TKO. Johnson zal waarschijnlijk moeten winnen om zeker te zijn van een langer verblijf bij de organisatie.

Marcelo Golm (MMA 5-0/UFC 1-0) maakte eerder dit jaar op short notice zijn UFC debuut tegen Christian Colombo. Golm had geen enkele moeite met de Deen en versloeg hem via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde. De Braziliaan heeft tot dusver vijfmaal gevochten in zijn Pro-MMA carrière. De BJJ Specialist won die vier partijen via KO in de eerste ronde en ook zijn UFC debuut via Submission in de eerste ronde en beschikt dus over een 100% finishratio. In Juli van dit jaar vocht Golm zijn laatste partij alvorens de UFC hem contracteerde. Golm besliste dit gevecht via KO binnen 20 seconden.

Comments are closed.