breaking news

Marcelo Golm pakt short notice partij tegen Christian Colombo tijdens UFC São Paulo

September 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Het altijd goed ingevoerde MMA Brasil wist zojuist bekend te maken dat Marcelo Golm zijn UFC debuut zal maken tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië. Golm neemt het op tegen de Deen Christian Colombo in de Heavyweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden op 28 Oktober 2017 in het Ginasio do Ibirapuera. Golm vervangt landgenoot Carlos Felipe die in verband met een potentiële USADA overtreding gisteren van het gevecht werd gehaald.

Christian Colombo (MMA 8-2-1/UFC 0-1-1) maakte in 2016 zijn UFC debuut. In Hamburg vocht hij tegen de Duitse Syriër Jarjis Danho. Door een punt aftrek vanwege een illegale handeling in de eerste ronde, eindigde het gevecht in een draw. Colombo vervolgde zijn UFC carrière echter snel. In November 2016 stond hij in Brazilië tegenover de Braziliaan Luis Henrique de Oliveira. De Braziliaan bleek uiteindelijk via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te sterk waardoor de Deen Colombo nog altijd op zijn eerste UFC overwinning moest wachten. Vervolgens stond Colombo dit jaar tweemaal gepland om het op te nemen tegen Damian Grabowski. Beide keren raakte Colombo geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Nu keert Colombo bijna een jaar later terug in hetzelfde evenementencomplex waar hij zijn laatste MMA partij vocht.

Marcelo Golm (MMA 4-0/UFC 0-0) zal dus volgende maand op short notice zijn UFC debuut maken. De Braziliaan heeft tot dusver viermaal gevochten in zijn Pro-MMA carrière. De BJJ Specialist won die vier partijen allemaal via KO in de eerste ronde en beschikt dus over een 100% finishratio. In Juli van dit jaar vocht Golm zijn meest recente partij via Italo Marques. Golm besliste dit gevecht via KO binnen 20 seconden. Golm stond gepland om het op te nemen tegen Jair Rozenstruik op 23 September. Dit gevecht zal nu komen te vervallen. Golm maakt volgende maand zijn UFC debuut.

Comments are closed.

Translate »