breaking news

Marcel Fortuna vs. Jake Collier tijdens UFC Norfolk

August 9th, 2017 | by Stefan Van Erp

In de Light-Heavyweight divisie zullen Marcel Fortuna en Jake Collier het tegen elkaar opnemen. Dit zal gebeuren tijdens UFC Fight Night 120 in Norfolk, Virginia, Verenigde Staten. Dit evenement wordt gehouden op 11 november aanstaande. Beide heren komen van een verlies uit hun vorige partij en zullen extra gebrand zijn om weer aan de winnende hand te raken.

Marcel Fortuna (MMA 9-2/UFC 1-1) maakte eerder dit jaar UFC debuut. Zijn officiële debuut wel te verstaan aangezien de man uit Tubarão, Santa Catarina, Brazilië meedeed aan TUF 23. Tijdens dat seizoen vocht hij het eliminatie gevecht tegen Cory Hendricks. Hendricks was te sterk en versloeg Fortuna via Unanimous Decision die hierdoor het huis niet in mocht. Fortuna maakte vooral furore bij de Dragon House organisatie waar hij de titel wist te winnen. Fortuna won in zijn voorlaatste officiële MMA partij via Unanimous Decision van UFC veteraan David Mitchell. Fortuna maakte op short notice zijn UFC debuut tegen Anthony Hamilton. Fortuna normaal gesproken een Light-Heavyweight, nam de partij aan op Heavyweight. Fortuna wist Hamilton in de eerste ronde te verrassen en sloeg hem hard KO. Dit leverde Fortuna meteen de Performance of the Night bonus op. Fortuna keerde terug naar de Light-Heavyweight divisie om het op te nemen tegen Jordan Johnson in Las Vegas. Fortuna verloor via een Unanimous Decision en daarmee voor de tweede keer in zijn carrière.

Jake Collier (MMA 10-4/UFC 2-3) maakte in 2014 zijn debuut voor de UFC. In Brazilië verloor de Amerikaan van de Braziliaan Vitor Miranda via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later had Collier wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Via Split Decision werd Ricardo Abreu verslagen. Vervolgens verloor Collier via TKO van de Chinees Dongi Yang in Zuid-Korea. Hierna volgde de tot noch toe grootste overwinning voor Collier binnen de UFC. Zo werd Alberto Uda via TKO in de tweede ronde verslagen. Dit leverde Collier de Performance of the Night bonus op. Daarna nam Collier het op tegen Devin Clark in Kansas City. Dit werd voor Collier het eerste gevecht op Light Heavyweight in de UFC. Echter was dit debuut geen succesvolle en verloor hij via een Unanimous Decision.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »