breaking news

Marcel Fortuna kruist degens met Jordan Johnson tijdens TUF 25 Finale

April 15th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Globo journalist Raphael Marinho naar buiten te brengen dat Marcel Fortuna het op 7 Juli 2017 zal opnemen tegen de Amerikaan Jordan Johnson. Het Light-Heavyweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de T-Mobile Arena tijdens het eerste van in totaal twee evenementen van International Fight Week. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card zal plaatsvinden.

Marcel Fortuna (MMA 9-1/UFC 1-0) maakte eerder dit jaar UFC debuut. Zijn officiële debuut wel te verstaan aangezien de man uit Tubarão, Santa Catarina, Brazilië meedeed aan TUF 23. Tijdens dat seizoen vocht hij het eliminatie gevecht tegen Cory Hendricks. Hendricks was te sterk en versloeg Fortuna via Unanimous Decision die hierdoor het huis niet in mocht. Fortuna maakte vooral furore bij de Dragon House organisatie waar hij de titel wist te winnen. Fortuna won in zijn voorlaatste officiële MMA partij via Unanimous Decision van UFC veteraan David Mitchell. Fortuna maakte op short notice zijn UFC debuut tegen Anthony Hamilton. Fortuna normaal gesproken een Light-Heavyweight, nam de partij aan op Heavyweight. Fortuna wist Hamilton in de eerste ronde te verrassen en sloeg hem hard KO. Dit leverde Fortuna meteen de Performance of the Night bonus op.

Jordan Johnson (MMA 7-0/UFC 1-0) maakte in Januari van dit jaar zijn UFC debuut. Johnson is sinds 2014 actief in het professionele MMA en wordt gezien als een groot talent. Johnson traint bij The MMA Lab waar onder anderen UFC vechters als Bryan Barberena, John Moraga, Scott Holtzman, Lauren Murphy en voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson actief zijn. Johnson kwam de promotie binnen als de RFA Light-Heavyweight Kampioen. Tijdens zijn UFC debuut stond Johnson tegenover Luis Henrique Da Silva (beter bekend als Frankenstein). Johnson gaf ”Frankenstein” geen schijn van kans, en gebruikte zijn sterkste wapen : worstelen. Johnson won via een zeer eenvoudige Unanimous Decision en mag nu proberen zijn ongeslagen status uit te breiden.

Comments are closed.

Translate »