breaking news

Marc Diakiese vs. Rafael Alves opnieuw ingepland, ditmaal voor 13 november in Las Vegas

October 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Marc Diakiese vs. Rafael Alves opnieuw ingepland, ditmaal voor 13 november in Las Vegas
UFC
0

Marc Diakiese gaat in de Lightweight divisie in actie komen tegen Rafael Alves. Beide mannen zouden elkaar al in september jongstleden treffen. Echter raakte Alves geblesseerd. Nu heeft de UFC het gevecht opnieuw ingepland. De partij zal plaatsvinden op 13 november aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas. Michael Morgan meldde de partij.

Marc Diakiese (MMA 14-4/UFC 5-4) is een van de grootste MMA talenten van Europa. De Engelsman van Congolese afkomst kwam als ongeslagen vechter in 2016 de UFC binnen. Diakiese was de Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen. Hij baarde veel opzien in zijn laatste twee partijen voor die organisatie. Zijn beide tegenstanders werden gestopt via KO na respectievelijk 24 en 36 seconden. Diakiese maakte in Oktober 2016 zijn UFC debuut. In Manchester werd late replacement Lukasz Sajewski via TKO laat in de tweede ronde verslagen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December 2016 zijn tweede partij voor de UFC in Albany, New York tegen Frankie Perez. In een zeer competitieve partij wist Diakiese uiteindelijk de eerste en derde ronde te winnen, waardoor hij het gevecht won via Unanimous Decision. Tijdens zijn partij in Londen begin 2017 trakteerde Diakiese het Engelse publiek op een spectaculaire KO door binnen 30 seconden de Fin Teemu Packalen te finishen. Dit leverde Diakiese de Performance of the Night bonus op. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens International Fight Week 2017 om het op te nemen tegen de eveneens ongeslagen vechter Drakkar Klose. Diakiese was torenhoog favoriet in dit gevecht maar kon die status niet waarmaken. Klose wist uiteindelijk te winnen via Split Decision en zou de Engelsman zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens UFC 219 tegen Daniel Hooker. Na een evenwichtige eerste twee rondes kwam Diakiese vroeg in de derde ronde na een matige takedown vast te zitten in een Guillotine Choke Submission. Hierdoor moest de Engelsman aftikken. Diakiese kon ook in zijn daarop volgende partij de neerwaartse spiraal niet keren. Tegen Nasrat Haqparast werd tijdens UFC Hamburg vrij overtuigend via Unanimous Decision verloren. Diakiese heeft na een goed begin in de UFC van drie overwinningen nu drie nederlagen op rij te pakken. Die neerwaartse spiraal werd eindelijk doorbroken in Maart 2019. Via een eenzijdige Unanimous Decision versloeg Diakiese de Ier Joseph Duffy in Londen. En dat Diakiese terug is van weggeweest liet hij nog maar eens zien in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Lando Vannata. Diakiese zou vervolgens vechten tegen Stevie Ray tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter raakte Ray geblesseerd en werd vervangen door Jai Herbert. Echter werd het evenement door de UFC gecanceld in verband met COVID-19. Diakiese zou het vervolgens in Juli 2020 opnemen tegen Alan Patrick. Echter trok de Braziliaan zich terug en werd vervangen door Rafael Fiziev. Diakiese verloor het gevecht via Unanimous Decision. Diakiese zou vervolgens in September 2021 vechten tegen Rafael Alves. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en werd de partij gecanceld. De UFC plande de partij opnieuw in twee maanden later.

Embed from Getty Images

Rafael Alves (MMA 19-10/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die in 2007 op 17 jarige leeftijd al zijn MMA debuut maakte. Alves vocht uiteraard vooral in Brazilië tijdens zijn begin periode als professional. Daar wist hij een record op te bouwen van 12-6. Uiteindelijk kwam Alves in 2015 naar de Verenigde Staten. Daar had hij een moeilijke periode met slechts twee overwinningen in vijf partijen. Vervolgens werd Alves opgepikt door de Combate Americas organisatie. Alves won zijn partij tegen Rudy Morales, maar zou vervolgens bij de Titan FC organisatie tekenen. Zowel Guilherme Miranda als Beibit Nazarov werden verslagen. Hierdoor mocht Alves in April 2019 voor de Interim titel vechten tegen Felipe Douglas. Alves won de partij via TKO in de tweede ronde. Mede hierdoor mocht de Braziliaan meedoen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Alves nam het op tegen de Mexicaan Alejandro Flores. In een sterke performance wist Alves zijn tegenstander via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde te verslaan. Alves kreeg van White het gewilde UFC contract. De Braziliaan werd tijdens zijn eerste UFC partij gematcht tegen Mike Trizano in Februari 2021. Echter moest Trizano zich geblesseerd terugtrekken en werd vervangen door CFFC kampioen Pat Sabatini. De partij zou door de commissie niet worden goedgekeurd nadat Alves veel te zwaar verscheen tijdens de wegingen. Alves werd hierdoor verplicht om een gewichtsklasse omhoog te gaan. In de Lightweight divisie nam hij het tijdens zijn UFC debuut op tegen Damir Ismagulov. Alves verloor de partij via Unanimous Decision. De Braziliaan werd vervolgens ingepland in September 2021 tegen Marc Diakiese. Alves moest zich echter terugtrekken met een blessure. De partij werd twee maanden later opnieuw ingepland.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »