breaking news

Marc Diakiese treft Alan Patrick tijdens UFC evenement op 18 juli op Yas Island

June 9th, 2020 | by Marcel Dorff
Marc Diakiese treft Alan Patrick tijdens UFC evenement op 18 juli op Yas Island
UFC
0

De Engelsman Marc Diakiese keert op 18 juli aanstaande terug in de Octagon. In de Lightweight divisie treft hij BJJ specialist Alan Patrick. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon op Yas Island in Abu Dhabi, VAE. Alan Patrick maakte het gevecht via Social Media bekend.

Marc Diakiese (MMA 14-3/UFC 5-3) is een van de grootste MMA talenten van Europa. De Engelsman van Congolese afkomst kwam als ongeslagen vechter in 2016 de UFC binnen. Diakiese was de Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen. Hij baarde veel opzien in zijn laatste twee partijen voor die organisatie. Zijn beide tegenstanders werden gestopt via KO na respectievelijk 24 en 36 seconden. Diakiese maakte in Oktober 2016 zijn UFC debuut. In Manchester werd late replacement Lukasz Sajewski via TKO laat in de tweede ronde verslagen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December 2016 zijn tweede partij voor de UFC in Albany, New York tegen Frankie Perez. In een zeer competitieve partij wist Diakiese uiteindelijk de eerste en derde ronde te winnen, waardoor hij het gevecht won via Unanimous Decision. Tijdens zijn partij in Londen begin 2017 trakteerde Diakiese het Engelse publiek op een spectaculaire KO door binnen 30 seconden de Fin Teemu Packalen te finishen. Dit leverde Diakiese de Performance of the Night bonus op. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens International Fight Week 2017 om het op te nemen tegen de eveneens ongeslagen vechter Drakkar Klose. Diakiese was torenhoog favoriet in dit gevecht maar kon die status niet waarmaken. Klose wist uiteindelijk te winnen via Split Decision en zou de Engelsman zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens UFC 219 tegen Daniel Hooker. Na een evenwichtige eerste twee rondes kwam Diakiese vroeg in de derde ronde na een matige takedown vast te zitten in een Guillotine Choke Submission. Hierdoor moest de Engelsman aftikken. Diakiese kon ook in zijn daarop volgende partij de neerwaartse spiraal niet keren. Tegen Nasrat Haqparast werd tijdens UFC Hamburg vrij overtuigend via Unanimous Decision verloren. Diakiese heeft na een goed begin in de UFC van drie overwinningen nu drie nederlagen op rij te pakken. Die neerwaartse spiraal werd eindelijk doorbroken in Maart 2019. Via een eenzijdige Unanimous Decision versloeg Diakiese de Ier Joseph Duffy in Londen. En dat Diakiese terug is van weggeweest liet hij nog maar eens zien in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Lando Vannata. Diakiese zou vervolgens vechten tegen Stevie Ray tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter raakte Ray geblesseerd en werd vervangen door Jai Herbert. Echter werd het evenement door de UFC gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Alan Patrick (MMA 15-2/UFC 5-2) is een Braziliaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC vecht. De voormalig Bitetti Combat Kampioen versloeg in zijn UFC debuut Garett Whiteley via TKO in de eerste ronde. Nadat vervolgens ook van John Makdessi werd gewonnen werd Patrick gematcht met de sterke Beneil Dariush. Patrick brak echter op gruwelijke wijze zijn kaak tijdens training en moest afzeggen. Patrick keerde pas terug in Juni 2015 tijdens UFC Berlijn tegen Mairbek Taisumov. De ongeslagen Braziliaan leed daar zijn eerste Pro-MMA verlies van zijn carrière via KO in de tweede ronde. Vervolgens kwam Patrick in 2016 terug met twee overwinningen via Unanimous Decision tegen Damien Brown en Stevie Ray. Patrick domineerde met zijn sterke groundgame. Mede door blessureleed duurde het vervolgens tot Februari 2018 alvorens “Nuguette” weer in de Octagon te bewonderen was. Tijdens UFC Belem werd gewonnen via Unanimous Decision van Damir Hadzovic. Patrick werd vervolgens gematcht tegen Scott Holtzman tijdens UFC 229 in Las Vegas. Patrick was een van de grootste favorieten op de card, maar kon die rol niet waarmaken. Via KO in de derde ronde verloor de Braziliaan van Holtzman. Patrick werd vervolgens in April 2020 gematcht tegen Christos Giagos tijdens UFC Lincoln. Echter raakte Giagos geblesseerd en werd vervangen door Frank Camacho. Uiteindelijk zou het gevecht niet plaatsvinden omdat het evenement in verband met COVID-19 werd gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »