breaking news

Marc Diakiese krijgt gewenst gevecht in Londen tegen Teemu Packalén

December 21st, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Marc Diakiese zijn zo gewilde gevecht in Engeland heeft toegewezen gekregen. De ongeslagen ASW vechter neemt het op tijdens UFC Fight Night 108 tegen de Fin Teemu Packalén. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden op 18 Maart 2017 in de O2 Arena in Londen, Engeland.

Marc Diakiese (MMA 11-0/UFC 2-0) is een van de grootste MMA talenten van Europa. De Engelsman van Congolese afkomst heeft al zijn Pro-MMA carrière partijen winnend afgesloten. Diakiese is de Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen. Hij baarde veel opzien in zijn laatste twee partijen voor die organisatie. Zijn beide tegenstanders werden gestopt via KO na respectievelijk 24 en 36 seconden. Diakiese maakte in Oktober dit jaar zijn debuut. In Manchester werd late replacement Lukasz Sajewski via TKO laat in de tweede ronde verslagen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December zijn tweede partij voor de UFC in Albany, New York tegen Frankie Perez. In een zeer competitieve partij wist Diakiese uiteindelijk de eerste en derde ronde te winnen, waardoor hij het gevecht won via Unanimous Decision. Nu mag Diakiese voor eigen publiek proberen om zijn derde UFC overwinning te pakken.

Teemu Packalén (MMA 8-1/UFC 1-1) kwam in 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De Fin had een 7-0 record met een 100% finish ratio. Hij nam het tijdens zijn debuut op in Glasgow tegen de Fransman Mickael Lebout. Helaas voor Packalén was de Fransman over drie rondes via Unanimous Decision te sterk waardoor Packalén zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Packalén zou zich echter in Februari 2016 op fenomenale wijze revancheren voor zijn verlies 7 maanden eerder. Zo wist hij de Fransman Thibault Gouti knockdown te slaan en het gevecht binnen 20 seconden te finishen via een Guillotine Choke Submission. Dit leverde de Fin de Performance of the Night bonus op. Nu mag hij het dus opnemen tegen een ander Europees talent.

pixlr_20161220205144939

Leave a Reply

Translate »