breaking news

Marc-André Barriault treft UFC debutant Chidi Njokuani tijdens UFC evenement op 5 februari

October 3rd, 2021 | by Marcel Dorff
Marc-André Barriault treft UFC debutant Chidi Njokuani tijdens UFC evenement op 5 februari
UFC
0

De UFC heeft het eerste gevecht het evenement op 5 februari volgend jaar inmiddels geboekt staan. De Frans-Canadees Marc-André Barriault keert terug in de Octagon. Hij neemt het op in de Middleweight divisie tegen de debuterende Chidi Njokuani die via de Dana White’s Contender Series een UFC contract afdwong. De partij werd door de UFC bekend gemaakt tijdens de DWCS uitzending afgelopen dinsdag echter werd er geen datum vermeldt. Het Canadese leDroit wist de datum te melden. De locatie is nog onbekend op dit moment.

Marc-André Barriault (MMA 13-4-0-1/UFC 2-3-0-1) is een Frans-Canadese vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Barriault wist in drie jaar tijd een record van 5-1 neer te zetten in het regionale Canadese circuit. Vervolgens werd hij getekend door het prestigieuze TKO. Na drie overwinningen in nog geen vijf maanden tijd mocht Barriault in December 2017 vechten om de vacante Middleweight titel tegen Strahinja Gavrilovic. Een man die hij ooit al eens versloeg via Split Decision. Ditmaal won Barriault wederom via Split Decision. Na vervolgens in Mei 2018 zijn titel verdedigt te hebben tegen Brendan Kornberger kreeg Barriault de kans van de TKO organisatie om ook de vacanta Light-Heavyweight titel te pakken. Barriault slaagde in die opzet en versloeg Adam Hunter via KO in de eerste ronde. Voor de UFC reden om de Canadees een contract aan te bieden. Barriault maakte zijn UFC debuut tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Andrew Sanchez. Barriault verloor in een close gevecht via Unanimous Decision. Helaas voor Barriault zat hij ook in zijn tweede gevecht voor de UFC aan de verkeerde kant van de score. Tijdens UFC 240 werd verloren via Split Decision van Krzysztof Jotko. Barriault kreeg vervolgens van de UFC een derde kans om zijn eerste overwinning te pakken. Tijdens UFC Busan in December 2019 nam hij het op tegen Jun Yong Park. Helaas voor Barriault wist hij wederom niet te winnen. De Zuid-Koreaan was via Unanimous Decision te sterk. Barriault leek vervolgens in Juni 2020 eindelijk zijn eerste overwinning in de UFC te pakken te hebben. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Oskar Piechota. Echter zou de partij na een positieve test voor Ostarine worden omgezet in een No Contest. Barriault werd zes maanden geschorst. De Frans-Canadees keerde vervolgens weer terug in de Octagon in Maart 2021 tegen Abu Azaitar. Barriault pakte via TKO laat in de derde ronde zijn eerste UFC overwinning. Barriault wist daar in September 2021 een tweede overwinning aan toe te voegen. In een vermakelijke partij won hij via Unanimous Decision van Dalcha Lungiambula.

Embed from Getty Images

Chidi Njokuani (MMA 20-7-0-1/UFC 0-0-0-0) is de jongere broer van voormalig UFC vechter Anthony Njokuani. Chidi Njokuani vocht tussen 2015 en 2021 voor Bellator MMA. Njokuani vocht voordat hij naar Bellator ging bij sterke organisaties als RFA, Legacy FC en Tachi Palace Fights. Bij de RFA en Tachi Palace Fights organisaties pakte Njokuani de titel. Onder meer mannen als Gilbert Smith, Max Griffin en Alan Jouban werden door de Amerikaanse Nigeriaan verslagen. Njokuani vocht vanaf zijn eerste Bellator gevecht meteen al op de Main Card. Zijn debuut won hij via Unanimous Decision tegen Ricky Rainey. Vervolgens werd halverwege 2016 na een afgelaste partij tegen Douglas Lima gewonnen van vervanger Thiago Goncalves via TKO in de derde ronde. Eind 2016 kreeg Njokuani de ongeslagen Portugees Andre Fialho tegenover zich. Njokuani finishte Fialho via KO binnen 25 seconden. Hierdoor verdiende Njokuani zijn eerste Main Event voor Bellator MMA. Hij mocht eind Januari 2017 vechten tegen UFC veteraan Melvin Guillard. Njokuani had geen enkele moeite met Guillard en won het gevecht via een overduidelijke Unanimous Decision. Een overwinning op Koreshkov in Augustus 2017 had waarschijnlijk tot een titelgevecht kunnen leiden voor Njokuani. Echter mistte Njokuani voor de tweede keer in zijn Bellator carrière zijn streefgewicht, en werd hij ook nog een snel in de eerste ronde via TKO gefinisht. Dit deed Njokuani besluiten om naar de Middleweight divisie te verhuizen. Helaas voor Njokuani kon hij niet overtuigen en werd hij na twee verliespartijen door de organisatie opzij gezet. Na vervolgens bij de LFA een overwinning gepakt te hebben kreeg Njokuani de kans om in de voetstappen van zijn broer te stappen. Hij nam deel aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Njokuani overtuigde via TKO in de derde ronde tegen Mario Sousa een kreeg een contract bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »