breaking news

Marat Grigorian verdedigt titel tegen Elvis Gashi tijdens GLORY 73

November 5th, 2019 | by Redactie
Marat Grigorian verdedigt titel tegen Elvis Gashi tijdens GLORY 73
GLORY
0

GLORY 73 in Shenzhen heeft een Main Event. Lightweight kampioen Marat Grigorian zal zijn titel gaan verdedigen tegen de ongeslagen Elvis Gashi. GLORY 73 wordt gehouden op 7 december aanstaande. Het wordt voor Grigorian de tweede keer dat hij zijn titel gaat verdedigen. Onlangs was hij te sterk voor Tyjani Beztati tijdens GLORY 69 in Dusseldorf.

Marat Grigorian 62-11-1-1 (GLORY 9-5-0-1) vecht al een tijd mee bij GLORY. Zo debuteerde hij tijdens GLORY 2 in Brussel tegen Alex Vogel. Hij won zijn debuut op indrukwekkende wijze via een TKO in de tweede ronde. Grigorian staat bekend om zijn harde lowkicks en scherpe combinaties. Hij won in zijn carrière onder anderen de K-1 Middleweight titel. Hij vocht ook eenmaal voor de titel bij GLORY. Dit was in 2016 tegen Sitthichai Sitsongpeenong. In een spannende partij verloor Grigorian via een Split Decision. Zijn daaropvolgende 2 partijen wist Grigorian te winnen via een TKO en een KO. Grigorian blijft zo in de mix voor een nieuw titelgevecht. Vervolgens won Grigorian het prestigieuze Kunlun Tournament door onder anderen de sterke Thai Superbon Banchamek via KO te verslaan in de finale. Nu leek een titelgevecht slechts een kwestie van tijd. Echter liep hij een blessure aan zijn nek op waardoor hij het niet op kon nemen tegen Sitthichai. Het duurde bijna een jaar voordat Grigorian weer in de ring stond. In Birmingham stond hij tegenover de Chinese debutant Liu Xu. Grigorian was duidelijk een maat te groot en won via een duidelijke Decision. Grigorian mocht vervolgens opnieuw gaan proberen kampioen Sitthichai te verslaan. Helaas voor Grigorian verloor hij via Split Decision. Grigorian herpakte zich uiteindelijk in zijn daarop volgende gevecht in Rotterdam. Grigorian versloeg Christian Baya via Split Decision. Grigorian kreeg weer een titelgevecht en pakte deze kans met beide handen aan. Hij trakteerde Sitthichai op een 8-tellen en won de partij overtuigend via een Unanimous Decision. Vervolgens verdedigde de Armeen zijn titel succesvol tegen Tyjani Beztati in Dusseldorf via een Unanumous Decision.

Elvis Gashi 23-0-0 (GLORY 5-0-0) heeft tot nog toe al zijn 23 professionele partijen gewonnen. Als amateur had Gashi al een indrukwekkend record van 107 overwinningen en 3 verliespartijen. Gashi is geboren in Kossovo en verhuisde later naar België. Uiteindelijk kwam Gashi in Amerika terecht waar hij is gaan trainen. Hij debuteerde tijdens GLORY 43 tegen Josh Jauncey en won via een harde KO. Zijn tweede partij wist Gashi ook te winnen. Deze keer tegen Nate Richardson. Gashi behoudt hierdoor zijn ongeslagen status en is een outsider voor de toekomst. Gashi vocht daarna tegen William Goldie Golloway in Birmingham en Nick Chasteen in New York. Ook deze partijen wist Gashi op overtuigende wijze te winnen en klopt nu nadrukkelijk op de deur bij de top 4 van de divisie. Na een zeer eenvoudige overwinning op Justin Houghton via een verwoestende bodykick lijkt Gashi heel dichtbij een titelgevecht te zitten. Dit titelgevecht gaat er dan ook komen op 7 december in Shenzhen tegen Marat Grigorian.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.