breaking news

Manny Gamburyan beëindigt MMA carrière

November 20th, 2016 | by Marcel Dorff

De Amerikaanse Armeen Manvel (Manny) Gamburyan heeft na zijn verlies gisteren tegen Johnny Eduardo zijn actieve MMA carrière beëindigd. De MMA veteraan die zijn professionele carrière startte in 1999 wist van zijn 26 partijen er 15 winnend af te sluiten, 10 gingen er verloren en eentje eindigde in een No-Contest.

De man met judo als basis kwam voor het eerst echt in beeld tijdens het 5de seizoen van The Ultimate Fighter. Gamburyan behaalde de finale, maar verloor vroeg in de tweede ronde nadat hij geblesseerd raakte aan zijn schouder. Vervolgens won Gamburyan twee keer via Submission in de eerste ronde, maar kon hij niet voorkomen dat hij ”gecut” werd door de UFC na twee achtereenvolgende verliespartijen.

Gamburyan, klein voor Lightweight, ging naar de Featherweight divisie in de WEC. Daar won hij zijn eerste twee gevechten, om vervolgens oud Kampioen Mike Brown te stoppen via KO in de eerste ronde. Deze overwinning leverde Gamburyan een titelgevecht op tegen Jose Aldo. Aldo was echter te sterk, en won in de tweede ronde via KO.

Doordat de UFC de WEC overnam kwam Gamburyan opnieuw in de UFC terecht. Gamburyan bleef altijd een gatekeeper in de Featherweight divisie en wist een record van 2-3(1nc) bij elkaar te sprokkelen. Vervolgens ging Gamburyan naar de Bantamweight divisie. Na successen in 2014 en 2015 tegen Cody Gibson en Scott Jorgensen, ging het in 2016 fout. De tegenstand werd sterker en daar was Gamburyan niet meer tegen opgewassen. John Dodson finishte Gamburyan binnen een minuut via TKO, en ook gisteren werd Gamburyan gefinisht via TKO. Ditmaal in de tweede ronde door Johnny Eduardo.

Gamburyan sluit af met een record van 15-10-0-1 en heeft onder andere overwinningen op zijn resumé staan tegen : Leonard Garcia, Cole Miller, Mike Brown, Jorge Santiago, Cody Gibson & Scott Jorgensen.

Leave a Reply

Translate »