breaking news

Manny Bermudez treft Charles Rosa tijdens UFC Boston

September 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Manny Bermudez treft Charles Rosa tijdens UFC Boston
UFC
0

Manny Bermudez geboren in Boston en Charles Rosa beter bekend als “Boston Strong” zullen op 18 Oktober 2019 de kooi delen tijdens het UFC on ESPN 6 evenement in Boston, Massachusetts. Beide vechters treffen elkaar in de TD Garden in de Featherweight divisie. MMA Junkie maakte als eerste melding van dit gevecht.

Manny Bermudez (MMA 14-1/UFC 3-1) is een van de grootste talenten in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Na een succesvolle amateur carrière maakte Bermudez in 2015 de overstap naar het professionele niveau. Bermudez vocht in zijn carrière voor de Cage Titans en CES MMA promoties en heeft tot dusver al zijn gevechten in winst weten om te zetten. Bermudez heeft onder meer overwinningen op zijn resumé staan tegen Bendy Casimir, Saul Almeida en Tony Gravely. Eind Januari 2018 pakte Bermudez zijn elfde overwinning op rij door Seth Basler via een Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde te verslaan. Dit was voor de UFC de doorslag om Bermudez een contract aan te bieden. Bermudez debuteerde tijdens UFC Orlando tegen Albert Morales. Bermudez zette een sterke performance neer, en pakte via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde zijn eerste overwinning in de Octagon. Hierdoor bleef het ongeslagen record van de Amerikaan eveneens intact. Tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 zou Bermudez het opnemen tegen Davey Grant. Echter zorgde een infectie bij Grant ervoor dat het gevecht werd gecanceld. Beide mannen zouden vervolgens in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg opnieuw tegen elkaar ingeroosterd worden. Bermudez showde zijn ”Bermudez Triangle” en won het gevecht via Submission binnen een minuut. Vervolgens maakte Bermudez zijn opwachting tijdens UFC Phoenix in Februari 2019 tegen de eveneens ongeslagen Benito Lopez. Bermudez wist wederom in de eerste ronde zijn tegenstander tot aftikken te dwingen. Ditmaal door middel van een D’Arce Choke Submission. Bermudez zou vervolgens gematcht worden tegen Casey Kenney tijdens UFC 241 in Anaheim in Augustus 2019. Bermudez had het moeilijk en verloor voor het eerst in zijn professionele carrière. Kenney versloeg de man uit Massachusetts via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Charles Rosa (MMA 11-3/UFC 2-3) kwam in 2014 over van CES MMA. De ongeslagen Rosa nam het op short notice op tegen de Duitser Dennis Siver. Ondanks dat Rosa goed meekwam met de routinier verloor hij via Unanimous Decision. Het gevecht was wel zeer leuk om naar te kijken. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Drie maanden later keerde Rosa alweer terug in de Octagon. Ditmaal was Sean Soriano de tegenstander. Via een schitterende D’Arce Choke Submission won Rosa in de derde ronde in zijn geliefde Boston. In de zomer van 2015 werd Rosa gekoppeld aan de TUF Latin America 1 Winnaar Yair Rodríguez. Rosa was favoriet bij het ingaan van deze wedstrijd, maar verloor uiteindelijk via Split Decision van de inmiddels toekomstige Mexicaanse ster van de UFC. Opnieuw leverde een verliespartij Rosa in ieder geval de Fight of the Night bonus op. Rosa’s voorlaatste partij was begin 2016 tegen Kyle Bochniak in Boston, Massachusetts. Rosa won via Unanimous Decision tegen Bochniak die op short notice het gevecht had aangenomen. Rosa trainde voor veel van zijn UFC gevechten bij Stefan Berkenpas in de Mejiro Gym Friesland. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York nam Rosa het op tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een zeer attractief gevecht verloor Rosa uiteindelijk in de derde ronde via TKO. En net als in zijn voorgaande twee verliespartijen kreeg Rosa opnieuw de Fight of the Night bonus toegekend. Rosa zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Saitama, echter werd zijn tegenstander Mizuto Hirota niet goedgekeurd door de commissie waardoor het gevecht 24 uur van te voren werd gecanceld. Rosa moest zich vervolgens in Januari 2018 ook terugtrekken uit een gevecht tegen Dan Ige tijdens UFC 220 in Boston. Rosa maakt nu na ruim 2.5 jaar zijn comeback.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »