breaking news

Manny Bermudez maakt UFC debuut tegen Albert Morales tijdens UFC Orlando

February 5th, 2018 | by Marcel Dorff

Manny Bermudez wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in de EastCoast scene. Bermudez zal op 24 Februari 2018 tijdens UFC on FOX 28 zijn debuut maken in de Bantamweight divisie voor de UFC tegen Albert Morales. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Amway Center te Orlando, Florida. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Albert Morales (MMA 7-3-1/UFC 1-3-1) verdiende via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” een UFC contract. Morales maakte op short notice in September 2016 zijn debuut tegen de Mexicaanse TUF winnaar Alejandro Perez. Na drie rondes eindigde het gevecht in een Draw. Morales die onder meer overwinningen in Bellator en WSOF op zijn naam had moest het vervolgens opnemen tegen de hooggerankte Thomas Almeida in Brazilië. Morales wist aardig mee te komen in de eerste ronde, maar moest via TKO in de tweede ronde toch zijn meerdere erkennen in de Braziliaan. In Maart 2017 kreeg Morales zijn derde kans binnen de UFC. Ditmaal was debutant en CES MMA Kampioen Andre Soukhamthath zijn tegenstander. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Morales die via Split Decision zijn eerste overwinning binnen de UFC op zijn resumé mocht bijschrijven. Morales keerde vervolgens in Juli 2017 op short notice terug in de Octagon. In Schotland nam hij het op tegen de ongeslagen Welshman Brett Johns. Johns was dominant met zijn worstelen en won het gevecht via Unanimous Decision. En ook in December 2017 tijdens UFC Fresno wist Morales niet te winnen. Ditmaal was Benito Lopez via Unanimous Decision in een zeer leuk gevecht de betere.

Manny Bermudez (MMA 11-0/UFC 0-0) is een van de grootste talenten in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Na een succesvolle amateur carrière maakte Bermudez in 2015 de overstap naar het professionele niveau. Bermudez vocht in zijn carrière voor de Cage Titans en CES MMA promoties en heeft tot dusver al zijn gevechten in winst weten om te zetten. Bermudez heeft onder meer overwinningen op zijn resumé staan tegen Bendy Casimir, Saul Almeida en Tony Gravely. Eind Januari 2018 pakte Bermudez zijn elfde overwinning op rij door Seth Basler via een Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde te verslaan. Dit was voor de UFC de doorslag om Bermudez een contract aan te bieden.

Comments are closed.

Translate »