breaking news

Maki Pitolo vs. Impa Kasanganay toegevoegd aan UFC on ESPN 15 op 22 augustus

August 12th, 2020 | by Redactie
Maki Pitolo vs. Impa Kasanganay toegevoegd aan UFC on ESPN 15 op 22 augustus
UFC
0

Maki Pitolo vocht afgelopen zaterdag nog, maar heeft alweer een nieuwe partij op het programma staan. De Hawaiiaan gaat het opnemen tegen UFC nieuwkomer Impa Kasanganay die afgelopen nacht nog vocht tijdens de Dana White’s Contender Series. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in de Middleweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de UFC on ESPN 15 card en werd afgelopen nacht bekend gemaakt door Dana White na afloop van de Contender Series.

Maki Pitolo (MMA 13-6/UFC 1-2) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap maakte naar de professionals. Pitolo had een moeilijke start met een overwinning in zijn eerste drie gevechten. Vervolgens wist “Coconut Bombz” een winstreak van vijf gevechten neer te zetten en werd hij gecontracteerd door Victory FC. Daar wist Pitolo zowel Andrews Nakahara als Justin Guthrie te verslaan via KO waarna hij het mocht opnemen voor de titel tegen Kassius Kayne. Pitolo pakte de titel door Kayne via Unanimous Decision te verslaan. Echter vochten beide mannen een half jaar later wederom tegen elkaar in een rematch. Dit keer won Kayne via KO in de tweede ronde. Pitolo zou nog een keer vechten voor Victory FC, maar verloor van Dakota Cochrane. Pitolo wist vervolgens met overwinningen tegen Thiago Rela en Chris Cisneros (een man die hem versloeg in zijn tweede Pro gevecht) zich wederom in de kijker te spelen bij de UFC. Pitolo zou in eerste instantie al tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series vechten tegen Chibwikem Onyenegecha, maar raakte geblesseerd. Echter liet Pitolo in het derde seizoen een zeer sterke indruk achter. Justin Sumter werd via TKO in de eerste ronde gefinisht. Dana White was overtuigd en verwelkomde “Coconut Bombz” in de UFC. Pitolo maakte zijn debuut voor de UFC in Oktober 2019 in Melbourne tegen Callan Potter. Pitolo kon niet overtuigen en verloor de partij via Unanimous Decision. Pitolo zou vervolgens in Februari 2020 vechten tegen Takashi Sato. Echter moest hij in verband met ziekte een dag voor de partij het gevecht afzeggen. Pitolo ging vervolgens naar de Middleweight divisie. In Juni 2020 trof hij daar Charles Byrd. Pitolo wist in de tweede ronde de partij te winnen via TKO. Helaas voor Pitolo kon hij in Augustus 2020 die overwinning geen goed vervolg geven. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd verloren van de Engelsman Darren Stewart.

Embed from Getty Images

Impa Kasanganay (MMA 7-0/UFC 0-0) maakte na een korte amateur carrière in 2019 zijn professionele MMA debuut. Kasanganay maakte indruk in zijn eerste zes maanden als professional en wist vijfmaal te winnen. Onder meer overwinningen bij de Island Fights organisatie en de LFA organisatie leverde Kasanganay een kans op om voor een UFC contract te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Kasanganay nam het op tegen de eveneens ongeslagen Kailan Hill. Hill was de grote favoriet op papier maar kon dit niet waarmaken. Kasanganay domineerde en won via Unanimous Decision. Dana White liet weten onder de indruk te zijn, maar Kasanganay in verband met te weinig ervaring geen contract te geven. Kasanganay zag vervolgens een titleshot bij de LFA aan zijn neus voorbij gaan in verband met COVID-19. De UFC gaf vervolgens een jaar later Kasanganay een nieuwe kans tijdens het vierde seizoen van DWCS. Kasanganay won ditmaal van Anthony Adams via Unanimous Decision. Dana White twijfelde wederom, maar gaf ditmaal Kasanganay wel zijn zwaar bevochten contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »