breaking news

Maki Pitolo vs. Dusko Todorovic opnieuw ingepland, ditmaal voor 4 december in Las Vegas

November 13th, 2021 | by Marcel Dorff
Maki Pitolo vs. Dusko Todorovic opnieuw ingepland, ditmaal voor 4 december in Las Vegas
UFC
0

De UFC heeft de Middleweight partij tussen Maki Pitolo en Dusko Todorovic opnieuw ingepland. Beide vechters zouden het in juni van dit jaar al tegen elkaar opnemen. Echter raakte Pitolo destijds geblesseerd. Nu zullen beide vechters elkaar treffen in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas op 4 december. Cageside Press maakte de partij bekend.

Maki Pitolo (MMA 13-8/UFC 1-4) is een Hawaiiaanse MMA vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap maakte naar de professionals. Pitolo had een moeilijke start met een overwinning in zijn eerste drie gevechten. Vervolgens wist “Coconut Bombz” een winstreak van vijf gevechten neer te zetten en werd hij gecontracteerd door Victory FC. Daar wist Pitolo zowel Andrews Nakahara als Justin Guthrie te verslaan via KO waarna hij het mocht opnemen voor de titel tegen Kassius Kayne. Pitolo pakte de titel door Kayne via Unanimous Decision te verslaan. Echter vochten beide mannen een half jaar later wederom tegen elkaar in een rematch. Dit keer won Kayne via KO in de tweede ronde. Pitolo zou nog een keer vechten voor Victory FC, maar verloor van Dakota Cochrane. Pitolo wist vervolgens met overwinningen tegen Thiago Rela en Chris Cisneros (een man die hem versloeg in zijn tweede Pro gevecht) zich wederom in de kijker te spelen bij de UFC. Pitolo zou in eerste instantie al tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series vechten tegen Chibwikem Onyenegecha, maar raakte geblesseerd. Echter liet Pitolo in het derde seizoen een zeer sterke indruk achter. Justin Sumter werd via TKO in de eerste ronde gefinisht. Dana White was overtuigd en verwelkomde “Coconut Bombz” in de UFC. Pitolo maakte zijn debuut voor de UFC in Oktober 2019 in Melbourne tegen Callan Potter. Pitolo kon niet overtuigen en verloor de partij via Unanimous Decision. Pitolo zou vervolgens in Februari 2020 vechten tegen Takashi Sato. Echter moest hij in verband met ziekte een dag voor de partij het gevecht afzeggen. Pitolo ging vervolgens naar de Middleweight divisie. In Juni 2020 trof hij daar Charles Byrd. Pitolo wist in de tweede ronde de partij te winnen via TKO. Helaas voor Pitolo kon hij in Augustus 2020 die overwinning geen goed vervolg geven. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd verloren van de Engelsman Darren Stewart. Drie weken later zou Pitolo opnieuw vechten. Ditmaal tegen UFC debutant Impa Kasanganay. Pitolo verloor via Unanimous Decision. Een half jaar later leek Pitolo zijn negatieve reeks te gaan doorbreken. De Hawaiiaan vocht een sterke partij, maar kon niet voorkomen dat hij in de derde ronde werd gefinisht via Anaconda Choke Submission door Julian Marquez. In Juni 2021 ging een partij tegen Dusko Todorovic niet door in verband met een blessure van Pitolo. De UFC plande de partij opnieuw in zes maanden later.

Embed from Getty Images

Dusko Todorovic (MMA 10-2/UFC 1-2) is een Servische MMA vechter die zijn MMA carrière in 2015 begon. Na vier overwinningen in evenveel optredens kreeg Todorovic in zijn vijfde gevecht al een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Duitser Alexander Poppeck bleek echter ook geen obstakel voor de Serviër. Poppeck werd in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission verslagen. Na nog twee overwinningen te hebben toegevoegd aan zijn record mocht Todorovic voor de Serbian Battle Championship vechten tegen de spectaculaire Braziliaan Michel Pereira. Todorovic zorgde zelf voor het spektakel door Pereira in de eerste ronde via TKO te stoppen. De UFC bood Todorovic vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een contract te verdienen. Tegenstander was de Canadees Teddy Ash. In een zeer matig gevecht won Todorovic via Unanimous Decision. Dana White was niet onder de indruk en gaf aan dat het Todorovic’ slechtste gevecht uit zijn carrière was. Echter zag hij wel potentie in de Serviër en beloonde hem alsnog met een contract. Todorovic werd vervolgens tweemaal ingepland tegen John Phillips. Echter ging de partij beide keren niet door. Eenmaal in verband met het cancelen van het evenement (COVID-19) en eenmaal omdat Todorovic COVID-19 positief was. Todorovic maakte vervolgens wel zijn UFC debuut in Oktober 2020. Via TKO in de tweede ronde werd gewonnen van Dequan Townsend. Vervolgens zette de UFC een gevecht op touw tussen Todorovic en Punahele Soriano. Een partij tussen twee ongeslagen vechters. Todorovic verloor voor het eerst in zijn carrière. De Serviër ging KO in de eerste ronde. Hierna zou Todorovic het in Juni 2021 gaan opnemen tegen Maki Pitolo, maar na een blessure van Pitolo werd nieuwkomer Gregory Rodrigues de nieuwe tegenstander. Todorovic verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »