breaking news

Makhmud Muradov vs. Karl Roberson toegevoegd aan UFC 249 in Brooklyn

February 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Makhmud Muradov vs. Karl Roberson toegevoegd aan UFC 249 in Brooklyn
UFC
0

De Uzbeek Makhmud Muradov krijgt eindelijk eens een volledig trainingskamp om zich voor te bereiden op zijn aankomende gevecht. De TMT vechter neemt het tijdens UFC 249 in Brooklyn, New York op tegen Karl Roberson. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Barclays Center op 18 april 2020. De partij werd bekend gemaakt door Newsday.

Makhmud Muradov (MMA 24-6/UFC 2-0) is een Oezbeekse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Muradov die zowel woont als traint in Tsjechië vocht daar ook het grootste gedeelte van zijn carrière. Tijdens zijn eerste twee jaar als professionele vechter wist Muradov een record bij elkaar te vechten van 7-5. Echter wist de Oezbeek vervolgens de weg naar boven in te slaan en onder meer de prestigieuze XFN titel te winnen. Tijdens zijn laatste twee partijen alvorens hij bij de UFC tekende versloeg hij zowel Alberto Uda en Wendell Oliveira. Beide UFC veteranen werden voortijdig gefinisht. Muradov bracht vervolgens op short notice zijn winstreak van elf gevechten mee de Octagon in tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 tegen Alessio Di Chirico. Muradov won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Vervolgens pakte de Oezbeek wederom een short notice gevecht aan. Ditmaal tijdens UFC Washington in December 2019 tegen Trevor Smith. Muradov wist Smith in de derde ronde zwaar KO te slaan en dus ook zijn tweede partij binnen de UFC te winnen. Vervolgens pakte Muradov wederom een short notice partij aan. Ditmaal tegen Antonio Carlos Junior tijdens UFC Brasilia. Echter raakte Carlos Junior geblesseerd en werd de partij in zijn geheel gecanceld. Muradov is de enige MMA vechter die onder contract staat bij het management van Floyd Mayweather Jr.

Embed from Getty Images

Karl Roberson (MMA 9-2/UFC 4-2) was de eerste vechter die een gevecht gepland had staan nadat hij een UFC contract verdiende tijdens de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Roberson begon aan dat gevecht met een 4-0 record, en nam het op tijdens het Main Event tegen LFA vechter Ryan Spann. Spann probeerde het gevecht naar de grond te brengen, echter wist Roberson de takedown te pareren en vervolgens Spann met twee venijnige korte ellenbogen vanuit de clinch te stoppen. Roberson won op deze manier via KO na 15 seconden. Roberson maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Norfolk in November 2017 tegen Darren Stewart. Roberson imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Echter kon hij die prestatie geen goed vervolg geven. In Mei 2018 werd in Brazilië verloren van Cezar Ferreira via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Roberson maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 230 in November 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Roberson wist de partij via Unanimous Decision te winnen. Roberson zou vervolgens op slechts een week notice een gevecht aanpakken in de Light-Heavyweight divisie tegen Glover Teixeira. Ondanks dat Roberson Teixeira wist aan te slaan verloor hij uiteindelijk in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Roberson zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen de Welshman John Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd waarna Wellington Turman de nieuwe tegenstander werd. Roberson won het gevecht via een controversiële Split Decision. Vervolgens wist Roberson te imponeren tijdens zijn gevecht in November 2019 tijdens UFC Moskou. De Amerikaan versloeg Roman Kopylov via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »