breaking news

Makhmud Muradov pakt short notice partij tegen Andrew Sanchez tijdens UFC 257

December 23rd, 2020 | by Redactie
Makhmud Muradov pakt short notice partij tegen Andrew Sanchez tijdens UFC 257
UFC
0

De Tadzjiek Makhmud Muradov heeft wederom een short notice partij aangenomen. Op 23 januari aanstaande vervangt hij de Braziliaan Andre Muniz tegen Andrew Sanchez in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. Het gevecht maakt deel uit van de Prelims. TASS journalist Igor Lazorin wist de partij te melden.

Andrew Sanchez (MMA 12-5/UFC 5-3) kwam via TUF 23 in 2016 de UFC binnen. Sanchez wist de finale te halen door in de halve finale teamgenoot Eric Spicely via KO te verslaan. In de finale nam Sanchez het op tegen Khalil Rountree. Sanchez wist Rountree drie rondes lang worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Ditzelfde kunstje herhaalde Sanchez een half jaar later ook tegen Trevor Smith, waardoor Sanchez zijn tweede overwinning in de UFC mocht bijschrijven. Dit leek in April 2017 ook te gebeuren tegen Anthony Smith. Sanchez controleerde het merendeel van het gevecht met zijn worstelen. Echter wist Smith een keiharde Headkick te plaatsen aan het einde van de derde ronde, en finishte Sanchez vervolgens via KO. Sanchez keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 tegen Ryan Janes. Wederom domineerde Sanchez met zijn worstelen de eerste twee rondes. Sanchez was qua conditie echter totaal op in de derde ronde en dat kwam hem duur te staan. Janes won het gevecht via TKO. Sanchez werd vervolgens in Augustus 2018 gekoppeld aan Antonio Braga Neto. Echter trok de Braziliaan zich om persoonlijke redenen terug en werd vervangen door Markus Perez. Sanchez won het gevecht tegen Perez via Unanimous Decision. Sanchez wist daar vervolgens in Mei 2019 wederom een overwinning aan toe te voegen. Via Unanimous Decision werd in Ottawa gewonnen van de Canadees Marc-André Barriault. Sanchez zou vervolgens in September 2019 vechten tegen David Branch tijdens UFC Vancouver. Echter raakte Branch geblesseerd en werd Marvin Vettori de nieuwe tegenstander. Sanchez moest echter tijdens Fight Week zich terugtrekken uit het gevecht in verband met een ooginfectie. Hierdoor werd de partij een maand later tijdens UFC Tampa opnieuw ingepland. Helaas voor Sanchez verloor hij de partij via Unanimous Decision. Sanchez werd vervolgens in April 2020 gekoppeld aan Zak Cummings. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Sanchez zou vervolgens in Augustus 2020 wel zijn opwachting maken tegen Wellington Turman. Sanchez sloeg Turman zwaar KO in de eerste ronde en pakte daarmee de Performance of the Night bonus. Sanchez zou vervolgens vechten in Januari 2021 tegen Andre Muniz. Echter trok Muniz zich terug waarna Makhmud Muradov de nieuwe tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Makhmud Muradov (MMA 24-6/UFC 2-0) is een Tadzjiekse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Muradov die zowel woont als traint in Tsjechië vocht daar ook het grootste gedeelte van zijn carrière. Tijdens zijn eerste twee jaar als professionele vechter wist Muradov een record bij elkaar te vechten van 7-5. Echter wist de Tadzjiek vervolgens de weg naar boven in te slaan en onder meer de prestigieuze XFN titel te winnen. Tijdens zijn laatste twee partijen alvorens hij bij de UFC tekende versloeg hij zowel Alberto Uda en Wendell Oliveira. Beide UFC veteranen werden voortijdig gefinisht. Muradov bracht vervolgens op short notice zijn winstreak van elf gevechten mee de Octagon in tijdens UFC Kopenhagen in September 2019 tegen Alessio Di Chirico. Muradov won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Vervolgens pakte de Oezbeek wederom een short notice gevecht aan. Ditmaal tijdens UFC Washington in December 2019 tegen Trevor Smith. Muradov wist Smith in de derde ronde zwaar KO te slaan en dus ook zijn tweede partij binnen de UFC te winnen. Vervolgens pakte Muradov wederom een short notice partij aan. Ditmaal tegen Antonio Carlos Junior tijdens UFC Brasilia. Echter raakte Carlos Junior geblesseerd en werd de partij in zijn geheel gecanceld. Muradov werd vervolgens tijdens UFC 249 gekoppeld aan Karl Roberson. Echter mocht hij in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen en werd de partij gecanceld. De Tadzjiek zou vervolgens vechten tegen Krzysztof Jotko. Echter trok de Pool zich terug en werd vervangen door Kevin Holland. Helaas moest vervolgens Muradov afmelden in verband met een positieve COVID-19 test. Muradov is overigens de enige MMA vechter die onder contract staat bij het management van Floyd Mayweather Jr.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »